20.4 C
Pristina
Thursday, June 20, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

varrimi

A është e detyrueshme t’i japim për bamirësi rrobat e të vdekurit?

Pyetja: A është e vërtetë ajo që thonë njerëzit, se kur një person vdes, të gjitha rrobat dhe sendet e tij duhet të jepen...

Kush duhet ta pastroj femrën e vdekur dhe a lejohet që një jobesimtare ta pastroj muslimanen?

Pyetje: Kush duhet ta lajë femrën e vdekur? A lejohet që një jobesimtare ta lajë muslimanen? Sa i përket lëshimit në varr, a kushtëzohet...

Cila është dispozita e vajtimit për të vdekurit?

Pergjigje: Vajtimi për të vdekur ndalohet rreptësisht. Vajtim në terminologjinë sheriatit islam konsiderohet ngritja e zërit në vajtim, grisja e rrobave, rrahja e trupit...

A lejohet të thuhet: “Allahu ia lehtësoftë dënimin e varrit”, për një të vdekur…?

A lejohet të thuhet: “Allahu ia lehtësoftë dënimin e varrit”, për një të vdekur duke qenë se ai ka vdekur para disa vitesh? Nuk lejohet...

A është varri stacioni i fundit(banesa e fundit) i njeriut?

A është varri stacioni i fundit i njeriut? Varri është stacioni i parë. Shejkh Uthejmin rahimehullah thotë se prej gabimeve të cilat i veprojnë njerëzit,...

Çka duhet të themi kur i vizitojmë varrezat?!

السَّلَامُ عَلَيْكُمْ أَهْلَ الدِّيَارِ، مِنَ الْمُؤْمِنِينَ وَالْمُسْلِمِينَ، وَإِنَّا إِنْ شَاءَ اللَّهُ بِكُمْ لَاحِقُونَ أَسْاَلُ اللَّهَ لَنَا وَلَكُمُ الْعَافِيَةَ. “Es-selãmu ‘alejkum ehled-dijãri minel mu’minĩne wel...

Cila është lutja që duhet të themi kur të vdekurin e  vendosim në varr dhe cila lutje pas varrimit?

بِسْمِ اللَّهِ وَعَلَى سُنَّةِ رَسُولِ اللَّهِ. Bismil-lãh we ‘alã sunneti rasũlil-lãh.  (Me emrin e Allahut dhe sipas Sunetit të të Dërguarit të Allahut!).     اللَّهُمَّ اغْفِرْ لَهُ، اللَّهُمَّ...

CILA ËSHTË LUTJA PËR TË VDEKURIN NË NAMAZIN E XHENAZES?!

 اللَّهُمَّ اغْفِرْ لَهُ وَارْحَمْهُ، وَعَافِهِ، وَاعْفُ عَنْهُ، وَأَكْرِمْ نُزُلَهُ، وَوَسِّعْ مُدْخَلَهُ، وَاغْسِلْهُ بِالْمَاءِ وَالثَّلْجِ وَالْبَرَدِ، وَنَقِّهِ مِنَ الْخَطَايَا كَمَا نَقَّيْتَ الثَّوْبَ الأَبْيَضَ مِنَ الدَّنَسِ،...

Cila është lutja që duhet të themi kur ia mbyllim sytë të porsavdekurit?

KUR I MBYLL SYTË TË PORSAVDEKURIT اللَّهُمَّ اغْفِرْ لِفُلَانٍ (بِاسْمِهِ) وَارْفَعْ دَرَجَتَهُ فِي الْمَهْدِيِّينَ، وَاخْلُفْهُ فِي عَقِبِهِ فِي الْغَابِرِينَ، وَاغْفِرْ لَنَا وَلَهُ يَا رَبَّ الْعَالَمِينَ،...

Dënimi i varrit, a është i vazhdueshëm apo i përkohshëm!?

Përgjigje: Sa i përket mosbesimtarit, Allahu,- xhele veala!,- na ruajt, atij nuk ka asnjë mënyrë që t’i arrijë mirësia dhe mëshira e Allahut,- xhele veala!.Dhe...

Të fundit