19.8 C
Pristina
Tuesday, June 6, 2023
- Advertisement -spot_img

TAG

Qendrime Islame

A E KA VALID HAXHIN NJË NJERI QË KA BORXH?

Pyetje: A e ka valid haxhin një njeri që ka borxh? Përgjigje: Po, haxhin e ka valid, por më e mira është që fillimisht ta...

FITIMI PREJ PUNËS HALLALL – Ekonomia Islame

“Dhe kur të kryhet namazi, atëherë shpërndahuni nëpër tokë dhe kërkoni prej mirësive të Allahut”, poashtu thotë Allahu: هُوَ الَّذِي جَعَلَ لَكُمْ الأَرْضَ ذَلُولاً فَامْشُوا...

SADAKAJA NUK E PAKËSON PASURINË

Në mësimet islame lëmoshës i kushtohet rëndësi e veçantë. Ajo nuk është thjesht një ndihmë simbolike që jepet për t’ia shuar urinë një të...

Testamenti Islam – Ekonomia Islame

Burimi :     Realizuar nga organizata Wakf, Riad, departamenti për studime islame. Nën përkujdesjen e dijetarëve të mirënjohur: Abdullah bin Sulejman el Menij, anëtar i komisionit të...

SHPRONËSIMI I PRONËS PËR INTERESA PUBLIKE

Këshilli i Akademisë Ndërkombëtare të Fikhut Islam, i mbledhur në sesionin e konferencës së tij të katërt, në Mbretërinë e Arabisë Saudite, në datat...

NGRËNIA E KAMATËS – Rreziku i kamatës

Prej sëmundjeve të përhapura në Ummetin tonë dhe në veçanti nëpër trojet tona është ngrënia e kamatës. Gjë e cila është e “lejuar” institucionalisht...

BASTI SPORTIV NGA PIKËPAMJA ISLAME – Qëndrimi i Islamit ndaj këtij fenomeni

Basti sportiv njihet tek njerëzit si parashikim i rezultateve të ngjarjeve sportive. Ata që luajnë bast sportiv nuk luajnë kundër njëri tjetrit, por luajnë...

Nga parimet madhore të mirëqenies dhe kamjes(pasurimit)!

“NUK KA GJË QË E JEPNI E TË MOS E KOMPENSOJ ALLAHU; AI ËSHTË FURNIZUESI MË I MIRË.” (Kuran: 34:39)Nga parimet madhore të mirëqenies...

Urrejtja për të vjetrën – Ekonomia Islame

Autor: Hoxhë Justinian Topulli Dinjiteti i një populli nis nga identiteti i tij, kështu që nëse do të shkatërrosh dinjitetin e tij bëje të mohojë...

Festa dhe qëllimet e saj në fenë Islame

Festa në Islam (Kurban Bajrami dhe Fitër Bajrami), është një manifestim i adhurimit ndaj Allahut. Ajo ka qëllimet e saj të larta dhe urtësitë...

Latest news