19.8 C
Pristina
Tuesday, June 6, 2023
- Advertisement -spot_img

TAG

OP-ED

ALTERNATIVAT E KAMATËS NË FINANCIMIN E KAPITALIT TË SIPËRMARRJEVE

Një këndvështrim juridik i organizimit të biznesit në IslamFuqia e një shoqërie dhe potencialet e saj varen nga aftësia e vet për të përmbushur...

Urrejtja për të vjetrën – Ekonomia Islame

Autor: Hoxhë Justinian Topulli Dinjiteti i një populli nis nga identiteti i tij, kështu që nëse do të shkatërrosh dinjitetin e tij bëje të mohojë...

Parimet për ndarjen e pasurisë

❖ Paraja është një lloj energjie dhe është gjithmonë aktive. Ajo duhet të rrjedhë dhe të qarkullojë për të sjellë përfitimin më të madh...

E fshehta që na mëson agjërimi – Justinian Topulli

Agjërimi është prishje e rehatisë së trupit për të rehatuar shpirtin; besimtari prish rehatinë e trupit përmes privimit të tij gjatë ditës nga ushqimi...

Fyerja e idhujve – Gerdi Demneri

Islami është fé e themeluar mbi parimin e pakompromis të teuhidit — unitetit të papërlyer të Zotit dhe hyjnishmërisë së Tij ekskluzive. Ky parim,...

Gota e kartonit – Justinian Topulli

Kjo botë është e përkohshme për të gjithë ne, e thënë me gjuhën e produkteve të sotme që na rrethojnë, është njëpërdorimshe, mall konsumi...

Konsulta (ose mosvrazhdësia) – Rudian Zekthi

  Konsulta (ose mosvrazhdësia) – Rudian Zekthi 1. “Ti ishe i butë ndaj tyre, ngase Allahu të dhuroi mëshirë, e sikur të ishe i vrazhdë e zemërfortë,...

Fyerja e idhujve – Gerdi Demneri

Islami është fé e themeluar mbi parimin e pakompromis të teuhidit — unitetit të papërlyer të Zotit dhe hyjnishmërisë së Tij ekskluzive. Ky parim,...

Pasoja e robërimit prej pushtetit faraonik – Gerdi Demneri

Njerëzimi njohu në shekullin e njëzetë sisteme politike autoritare që e ushtruan pushtetin e tyre në një shkallë të gjerë të pahasur më parë....

Qëndresa ndaj pushtetit faraonik – Gerdi Demneri

Përballja e Musait me magjistarët dhe pranimi i mesazhit profetik prej këtyre të fundit la shenjë te dëshmuesit e kësaj ngjarjeje. Prej izraelitëve, pas...

Latest news