26.2 C
Pristina
Friday, July 12, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Namazi në raste të ndryshme

A bjen gjynahu mbi burrin nëse e lë gruan e tij ta humbë namazin në kohë nga përtacia?

Pyetja: A do të bie gjynahu mbi burrin nëse ai e lë gruan e tij të humbasë namazin? Për shembull, nëse gruaja përton të...

Si duhet të veprojmë në ato xhami që kanë varreza a lejohet të falemi aty?

Gjithë hamdet e falenderimi i takon Allahut s.v.t. përshëndetjet dhe lutjet tona me salate dhe selame të pafundme janë për të dashurin tonë të...

A prishet namazi nëse macja kalon para atij që fal namaz dhe a janë macet e pastra?

Përgjigje: Sa i përket maceve, ato nuk e prishin namazin edhe nëse kalojnë para atij që është duke u falur, sepse argumenti bazë është...

Sa duhet të jetë gjatësia e gjerësia e sutres?

Pyetje: Unë kam lexuar fetvanë në lidhje me sutren dhe unë jam ende i hutuar në atë se; Sa është madhësia e gjatësisë e...

Cila është këshilla juaj lidhur me numrin e madh të njerëzve të cilët vonohen për namazin e sabahut?

Pyetje: Shejkh i nderuar, Allahu të dhëntë sukses! Cila është këshilla juaj lidhur me numrin e madh të njerëzve të cilët vonohen për namazin...

Buzëqeshja gjatë namazit a e prish namazin?

Pyetje : Nëse buzëqeshim gjatë namazit, a duhet të vazhdojmë namazin apo ta fillojmë përsëri namazin? Përgjigja: Falënderimi i takon Allahut. Muslimani duhet të jetë përkushtuar dhe...

A të bëj sehwi sexhde në fund nëse imami këndon me zë (apo një pjesë) në namazin e drekës pastaj ndalet?

Jo, nuk ka nevojë të bësh sehwi sexhde ngase leximi me zë ose pa zë në namaz është sunet. Nëse personi vepron të kundërtën,...

Ai që falet ulur ngaqë s’mund të falet në këmbë, si e kryen sexhden?

Përgjigje: Sipas mendimit më të saktë të dijetarëve, nëse personi nuk mund të falet në këmbë, atëherë falet ulur, mirëpo kur arrin te veprimi...

A mund të falem me foshnje në dorë?

Pyetja: A mund të bëj faljen e namazit me foshnje (5 muajshe) në dorë apo duhet ta lë atë dhe ta kryej namazin? Nëse...

Cilat janë shkaqet që na ndihmojnë që namazin ta falim me përulje?

Shkaqet që e sjellin përuljen  në namaz  Pa dyshim që ekziston një mangësi dhe zbrazëti gjatë kryerjes së namazit dhe duhen plotësuar shkaqet që sjellin...

Të fundit