14.5 C
Pristina
Tuesday, April 16, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Morali (etika)

A kam mëkat nëse nuk pi alkool, por vetëm e furnizoj lokalin me të?

Pyetje: Selamualejkum hoxhe i nderuar. Kam nje pyetje: Une jam udhehqes i nje lokali ku shitet alkooli, por fale Allahu ne jeten time kurre...

A lejohet të betohesh rrejshëm me qëllim që të pajtosh mes dy personave?

A lejohet të betohesh rrejshëm me qëllim që të pajtosh mes dy personave që kanë grindje ndërmjet tyre? Profeti Paqja dhe bekimet e Allahut qofshin...

Si të veproj me shokun tim që e pi duhanin?

Pyetje: Hoxhë i nderuar, shoqërohem me një shok dhe e dua shumë atë, mirëpo më mundon një gjë në moralin e tij, e ajo...

Cili është shpërblimi i dhurimit të gjakut dhe a ka të drejtë dhuruesi të marr fitim nga dhurimi gjakut?

Pyetje: Cili është shpërblimi i dhurimit të gjakut dhe a ka të drejtë dhuruesi të marrë fitim prej dhurimit, e nëse merr kompensim, a...

A është i detyruar djali të shlyejë borxhin e babait të tij?

Pyetja: Babai im huazoi disa stoli ari nga gruaja e tij për të ndërtuar një shtëpi për mua, pa dijeninë time. Ju lutem vini re...

A i lejohet një të rrituri të flejë në të njëjtin shtrat me nënën e tij?

Pyetja: Unë jam nëntëmbëdhjetë vjeç dhe dua të di: a më lejohet të shtrihem në të njëjtin shtrat me nënën time gjatë natës? Pyetja ime...

Ai e goditi babanë e tij sepse babai i tij goditi nënën e tij

Pyetja: Cili është gjykimi islam për atë që mbrojti nënën e tij sepse babai i tij po e lëndonte dhe e godiste, kështu që ai...

Si jetonin fëmijët në kohën e Profetit ﷺ?

Pyetja: Si janë edukuar fëmijët në kohën e Profetit ﷺ? Cilat ishin disa lojëra/aktivitete specifike për djemtë dhe vajzat? Me cilat punë i ka ndihmuar...

A duhet të martohet ajo me një burrë që është i përkushtuar ndaj fesë, por i varfër?

Pyetja: Unë jam një grua muslimane 50 vjeçe. U njoha me një burrë të divorcuar dhe në pension, i cili është 54 vjeç. Ajo që...

A u martua Jusufi (paqja qoftë mbi të) në fund me gruan e Azizit (ministrit)?

Pyetja: A u martua më vonë profeti i Allahut, Jusufi (paqja qoftë mbi të) me të njëjtën grua që kishte tentuar ta josh/tundonte, ju lutemi...

Të fundit