20.1 C
Pristina
Saturday, June 15, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Komentim i Kuranit

Cili është qëllimi përse Zoti i krijoi xhindët dhe njerëzit?

Allahu thotë në Kiran: “Unë nuk i krijova xhindët dhe njerëzit për gjë tjetër, por veç që të më adhurojnë.” (Surja Djarijat, 56) –...

Çfarë domethënie ka shprehja jonë: “Allahu është një”?

  Domethënien e kësaj shprehjeje e ka shpjeguar vet Allahu i madhëruar kur i ka kërkuar Muhamedit -alejhi selam- tu thotë njerëzve: “Thuaj: Ai Allahu është...

Si ta kuptojmë këtë ajet: “O ju që besoni! Ruani veten dhe familjet tuaja nga zjarri.”

Falënderimet dhe Lavdërimet i takojnë vetëm Allahut të Madhëruar, ndërsa salavatet dhe selamet qofshin mbi të dërguarin e Allahut, mbi familjën e tij, shokët...

Cili është shembulli i hipokritëve?

Në suren El-Bekare sjell Allahu shembullin e hipokritëve duke i krahasuar ata me gjëra që njihen tek njerëzit, kështu Allahu dëshiron të na japë...

Ju keni fenë tuaj, ndërsa unë kam fenë time! – Surja el Kafirun – Komentim

Surja el Kafirun قُلۡ يَٰٓأَيُّهَا ٱلۡكَٰفِرُونَ لَآ أَعۡبُدُ مَا تَعۡبُدُونَ وَلَآ أَنتُمۡ عَٰبِدُونَ مَآ أَعۡبُدُ وَلَآ أَنَا۠ عَابِدٞ مَّا عَبَدتُّمۡ وَلَآ أَنتُمۡ عَٰبِدُونَ مَآ أَعۡبُدُ...

Optimizmi gjatë kohëve të vështira dhe trazirave!

Optimizmi gjatë kohëve të vështira dhe trazirave Shejh AbdulAziz Alu Esh-Shejh (Allahu e ruajttë): “Muslimani nuk e humb shpresën në ndihmën dhe mëshirën e Allahut....

PUNA E ATYRE QË BËJNË ADHURIME VETËM NË SITUATA TË CAKTUARA?

Dhe, ka njerëz që e adhurojnë Allahun sipas levërdisë e interesit, që nëse e godet diçka e mirëi, ai qetësohet, e nëse e godet...

Cili është shembulli i hipokritëve që Allahu na sjell në Kuran?

Në suren El-Bekare sjell Allahu shembullin e hipokritëve duke i krahasuar ata me gjëra që njihen tek njerëzit, kështu Allahu dëshiron të na japë...

Iblisi në origjinë është xhin apo engjëll?

Falënderimi i takon Allahut! Iblisi, Allahu e mallkoftë, është prej xhinëve. Ai nuk ka qenë ndonjëherë engjëll as edhe për një çast të vetëm. Engjëjt...

Kur thoni kërkimin e diturisë a doni të thoni vetëm diturinë e Ku’ranit apo shkencë e teknologji?

Pyetje: Kur thoni kërkimin e diturisë, a doni të thoni vetëm diturinë e Ku’ranit apo shkencë e teknologji? Përgjigje: E para dhe e pakontestueshmja dhe...

Të fundit