26.2 C
Pristina
Friday, July 12, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Këshilla dhe Urtësi

Si duhet të jetë falenderimi për mirësitë që Allahu i ka dhënë muslimanit?

Pyetje: Si duhet të jetë falenderimi për mirësitë që Allahu i ka dhënë muslimanit? Dhe çka është obligim për muslimanin kundrejt këtyre mirësive të...

Cili është vendimi lidhur me përdorimin e syzeve dhe enëve të lyera me ngjyrë ari?

Pyetje: Cili është vendimi lidhur me përdorimin e syzeve dhe enëve të lyera me ngjyrë ari?Përgjigje: Nëse ka ari të vërtetë në to, ato...

A konsiderohet ky si imitim i burrave nga gratë?

Pyetja: Cili është vendimi për gratë që blejnë nga dyqanet që shesin rroba vetëm për burra, këmisha që zakonisht vishen nga njerëz që vijnë...

A janë tatuazhet haram në Islam nëse tatuazhi nuk dëmton trupin, a është ende haram?

Pyetja: A janë tatuazhet haram në Islam? Në qoftë se jo, cilat simbole janë të ndaluara? E di se dëmtimi i trupit me qëllim...

A është puna apo shkolla arsye e pranuar për të mos marrë pjesë në namazin e xhumasë?

Pyetje: A është puna apo shkolla arsye e pranuar për të mos marrë pjesë në namazin e xhumasë? Përgjigje: Ti e ke dëgjuar ajetin fisnik...

Si ta gjej ëmbëlsinë e namazit dhe leximit të Kuranit?

Së pari duhet t’i braktisësh mëkatet, duhet penduar sinqerisht prej tyre dhe ta shtosh kërkim faljen tek Allahu (istigfarin). Kur të thuash “më fal...

Pesë kushtet e pendimit? – Pyetje dhe përgjigje nga feja islame

Pyetje: A e pranon Allahu adhurimin dhe pendimin e njeriut të urryer (tek Ai), dhe si e sheh Allahu atë në dynja dhe ahiret? Përgjigje:...

Kur bëj mëkat më humbet dëshira për vepra të mira (istigfar e dhikër) nga mërzia, si më këshilloni?

Pyetja: Kur bëj mëkat më humbet dëshira për vepra të mira (istigfar e dhikër) nga mërzia, si më këshilloni? Përgjigja: Shejtani të ka ngadhënjyer dy...

A lejohet lëshimi i Kur’anit në një lokal ku nuk ka alkool?

Pyetja A lejohet lëshimi i Kur’anit në lokal? Këtu në fshatin ku jetoj, kemi një lokal ku jemi të gjithë myslimanë dhe nuk shërbehet alkool,...

A më mirë është të theri kurban apo të shlyen borxhet që kam?

Pyetje: A lejohet të theri kurban nëse kam borxhe? Përgjigje: Parasëgjithash duhet ta kemi parasysh se tek shumica e dijetarëve të fikhut therja e kurbanit është...

Të fundit