5.7 C
Pristina
Thursday, March 30, 2023
- Advertisement -spot_img

TAG

Hulumtime

Mbi 22 mijë familje në Kosovë nën asistencë sociale

Numri i familjeve me gjendje të rëndë ekonomike, e që marrin asistencë sociale çdo muaj nga buxheti i Kosovës, aktualisht është 22 mijë e 571. Vetëm...

Statistikat e Lindjeve, Vdekjeve, Kurorëzimeve dhe Shkurorëzimeve, Dhjetor 2022

Këto të dhëna publikohen duke u bazuar në të dhëna administrative. Sipas dispozitave ligjore mbi udhëheqjen e regjistrave themeltarë për Lindjet, Vdekjet, Kurorëzimet dhe Shkurorëzimet,...

Statistikat e Mirëqenies Sociale, Janar 2023

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) publikon Statistikat e Mirëqenies Sociale për muajin janar 2023 Ky publikim ofron të dhëna për numrin e përfituesve nga...

Pesë tendenca financiare që morën fund në vitin 2022

Surprizat më të këqija të tregjeve financiare shpesh ndodhin kur diçka që merret si e mirëqenë, papritur vihet në pikëpyetje, qoftë rritja e çmimeve...

15 vjet shtet, Kosova ende me vështirësi ekonomike

Në këtë 15 vjetor pavarësie, Kosova mund të mbështetet dhe në parashikimin pozitiv të Bankës Botërore sipas së cilës vendi pritet të shënojë rritjen...

Bankat në Kosovë e përmbyllën vitin 2022 me mbi 140 milionë euro fitim

Viti 2022 është shënuar si viti më produktiv për sektorin bankar në Kosovë. Bankat komerciale që operojnë në vend, kanë arritur të gjenerojnë fitime...

Tre vjet Brexit: më mirë për Britaninë apo më keq?

Efektet e Brexit përfshijnë gjithçka nga investimet e biznesit deri te aftësia e kompanive për të punësuar punëtorë, njoftoi Bloomberg me rastin e tre...

Më trimat e më frikacakët për luftë, mes popujve e feve

A do të luftoni dhe rrezikoni vdekjen për vendin tuaj nëse do shpërthente një luftë? Kjo është një pyetje e ngritur nga një sondazh i...

Rikthehen kamatat super të larta në sektorin bankar të Kosovës

Kamata gati dyshifrore po aplikojnë disa banka në Kosovë, pas rritjes së normave të interesit nga Banka Qendrore Europiane. Siç është paralajmëruar tashmë, politikat...

Oxfam: 1% e njerëzve më të pasur posedojnë 2/3 e pasurisë së re prej 42 trilion dollarësh

Një përqindëshi më i pasur në botë kanë rrëmbyer gati dy të tretat e pasurisë së re prej 42 trilion dollarësh të krijuar që...

Latest news