20.1 C
Pristina
Saturday, June 15, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Emrat e Allahut

Çfarë do të thotë fjala e Profetit alejhi selam për Allahun e madhëruar: «Allahu nuk fle dhe as i takon Atij të flejë»

Çfarë do të thotë fjala e Profetit alejhi selam për Allahun e madhëruar: «Allahu nuk fle dhe as i takon Atij të flejë» ...

Kur thuhet fjala El-Hamdulilah? – Pyetje dhe përgjigje nga feja islame

▪️  Fjala El-Hamdulilah është lavdërim për Allahun e madhëruar me kuptim: Lavdi Allahut! ▪️ Allahu lavdërohet me të për çdo gjë, e mirë qoftë ajo...

Si ta njoh Zotin? – Pyetje dhe përgjigje nga feja islame

Pyetje: Si e njeh Zotin tënd? Përgjigje: Unë e njohë atë përmes shenjave të Tij dhe krijesave të Tij. Prej shenjave të Tij janë nata,...

Cila është pozita dhe domethënia e tekbirit “Allahu ekber” ?!

(Thënia Allahu ekber- اللَّهُ أَكْبَرُ) Tekbiri ka pozitë madhështore në fenë e Allahut dhe shpërblimi për të tek Allahu është shumë i madh. Janë tekstet e...

Cila është vlera dhe domethënia e thënies “La hawle we la kuwwete il-la bil-lah”?!

Vlera dhe domethënia e hawkales (Thënia La hawle we la kuwwete il-la bil-lah- لاَحَوْلَ وَلاَ قُوَّةَ إِلاَّ بِاللَّهِ) Prej fjalëve madhështore me të cilat e përmendim...

Kush është Zoti yt?

Kush është Zoti yt? “Nëse të thuhet: Kush është Zoti yt? Thuaj: Zoti im është Allahu i Cili përkujdeset për mua, Ai më ka krijuar...

Çka don të thotë “kush i mëson emrat e Allahut” do të hyjë në Xhenet?

Thotë Ibn Uthejmini: “Kush i mëson ato” nuk don të thotë vetëm t’i shkruash ato në një fletë dhe t’i përsëritësh deri t’i mësosh...

Çka duhet të besoj çdo musliman patjetër?

Çka duhet të besosh patjetër? Ato që duhet besuar patjetër janë gjashtë shtyllat e njohura të imanit: Besimi në Allahun, melaiket, librat, pejgamberët, ringjalljen dhe...

Pse ligji i shkakësisë (shkak-efekt) nuk vlen edhe për Krijuesin? Ose, me fjalë të tjera, kush e krijoi Krijuesin?

Pyetje: Pse ligji i shkakësisë (shkak-efekt) nuk vlen edhe për Krijuesin? Ose, me fjalë të tjera, kush e krijoi Krijuesin? Përgjigje: Së pari, ligjet e...

Allahu a është mëshirues apo hakmarrës

Pyetje: Kur’ani thotë se Allahu është i Gjithëmëshirshëm. Në një vend tjetër thuhet se Allahu dënon rreptë. A është Allahu i mëshirshëm apo hakmarrës? Përgjigje:...

Të fundit