12.8 C
Pristina
Saturday, April 20, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Besimi

Përse u krijua njerëzimi? – Pyetje dhe përgjigje nga feja islame

Përgjigje: Falënderimi i takon Allahut! Së pari: Një nga atributet më të mëdha të Allahut është Urtësia, dhe një nga emrat e Tij më të mëdhenj është...

Si e njeh Zotin tënd?

Pyetje: “Si e njeh Zotin tënd?” Përgjigje: “Unë e njohë atë përmes shenjave të Tij dhe krijesave të Tij. Prej shenjave të Tij janë nata,...

A është shirk çdo therje që nuk bëhet për hir të Allahut?

Pyetja: A është shirk çdo therje që nuk bëhet për hir të Allahut? *** Përgjigjja: Therje do të thotë vrasje nëpërmjet derdhjes së gjakut në mënyrë të caktuar,...

Çka konsiderohet avret i gruas para fëmijëve të saj?

Pyetje: Unë kam një fëmijë i cili është 11 muajsh, dhe ndonjëherë i ndërroj rrobat para tij. A lejohet kjo? Sa vjeç duhet të jetë...

Festat në Islam, kuptimi dhe urtësia

Pyetja:  Me afrimin e fundvitit por edhe më gjerë, bëhemi shpesh dëshmitarë të qëndrimeve ndër disa muslimanë se nuk përbën problem që të festohen apo...

Përse ka ardhur njeriu në këtë botë dhe a është përgjegjës për fjalët dhe veprat e tij?

Njeriu, që i beson Allahut Fuqiplotë dhe ka kuptuar bindshëm ekzistencën e Tij në këtë botë, duhet të kuptojë e të mësojë se çfarë...

Ç’është Dita e Gjykimit dhe çfarë dobia ka besimi në të?

Besimi në botën tjetër (Ahiretin), e cila njihet ndryshe si Bota e Përjetshme dhe Dita e Gjykimit, është njëra nga bazat dhe kushtet e...

Çfarë gjykimi ka dyshimi i lindur pas përfundimit të adhurimit?

Ibn El-Kajim në librin Bedaiul-Feuaid duke përmendur disa rregulla në lidhje me dyshimet në veprimet e adhurimeve thotë: Nëse dikush dyshon se ka falur tre...

Çfarë duhet të bëjë njeriu që të shpresojë tek shpërblimi i Zotit të tij?

Çfarë duhet të bëjë robi që të shpresojë te shpërblimi i Zotit të tij? Allahu i madhëruar thotë në Kuran: “Ai i cili shpreson takimin...

Dispozitat mjekësore bashkëkohore që lidhen me agjërimin

<!-- Dispozitat mjekësore bashkëkohore që lidhen me agjërimin - Pyetje dhe përgjigje nga feja islame Artikulli paraprakCila është këshilla juaj hoxhë...

Të fundit