14.1 C
Pristina
Tuesday, May 28, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

ASK

Mjalta “Made in Kosova” më e shtrenjta në rajon

Mjalta që prodhohet në Kosovë është më e shtrenjta në rajon. Me një mesatare prej 9.2 euro për kilogramë,  Kosova del të ketë çmimin...

ASK publikon Indeksin e Çmimeve të Prodhimit për tremujorin e parë

Indeksi i tërësishëm i çmimeve të prodhimit në Kosovë u ngrit për 3.2% ndërmjet TM1 2023 dhe TM4 2022. Ngritje më të mëdha sipas degëve...

ASK publikon statistikat, sërish regjistrohet rritje e çmimeve të importit

Sipas këtij publikimi, çmimet e importit u rritën për 1.1 për qind në tremujorin e parë të vitit 2023 krahasuar me tremujorin e katër...

Liberalizimi i vizave do të ndryshojë historinë e punëtorëve në sektorin privat të Kosovës

Nga 1 janari 2024, kur nis së vërteti liberalizimi i vizave për qytetarët e Kosovës, punëtorët e sektorit privat në Kosovë, pavarësisht natyrës së...

Bie çmimi i grurit, por jo ai i bukës

Çmimet e produkteve të grurit nuk do të bien. Buka në shumicën e furrave të Kosovës shitet me çmimin 50 cent. Në treg çmimet e...

Vazhdon rritja e çmimeve në Kosovë, inflacioni 12.1%

Çmimet në Kosovë janë rritur edhe në muajin janar, krahasuar me muajin dhjetor të vitit që shkoj. Inflacioni mujor i matur nga indeksi i harmonizuar...

Bankat në Kosovë e përmbyllën vitin 2022 me mbi 140 milionë euro fitim

Viti 2022 është shënuar si viti më produktiv për sektorin bankar në Kosovë. Bankat komerciale që operojnë në vend, kanë arritur të gjenerojnë fitime...

Dallimi i pagës mesatare në Kosovë dhe asaj në shtetet e Ballkanit

Tre vitet e fundit pagat në vendet e rajonit janë rritur me ritme shumë më të shpejta sesa në Kosovë e Shqipëri, duke thelluar...

Pse Dubai po sheh shifra rekord transaksionesh për shitjet e pronave?!

Tregu i pronave në Emiratet e Bashkuara Arabe dhe veçanërisht ai në Dubai pa shifra rekord transaksionesh gjatë vitit 2022, një trend që ekspertët...

Të fundit