21.3 C
Pristina
Saturday, June 22, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Argëtimet

Kur bëjmë shaka, nganjëherë diçka gënjejmë me qëllim që të qeshim? A është e lejuar kjo?

PYETJA: I nderuari hoxhë! Kur bëjmë shaka, nganjëherë diçka gënjejmë me qëllim që të qeshim? A është e lejuar kjo? PËRGJIGJJA: Falënderimi i takon Allahut xh.sh., Mbikëqyrësit...

Festat joislame dhe gjykimi i tyre?

✿~ ✿ Aq shumë kam për të thënë, saqë sinqerisht nuk di nga tia filloj…!!Ju flas dhe ju këshilloj, sepse ju dua, prandaj ju...

Jetoj në një shtet të krishterë, si të veproj me fëmijët që i dërgoi në kopsht në kohen kur e krishtlindjet po vijnë?

Pyetje: Jetoj në një shtet të krishterë, fëmijët i dërgoi në kopsht, por gjatë kohës që krishindjet po vijnë ata bëjnë disa punime dore,...

A jeni mërzitur ndonjëherë kur nuk keni mundur për të blerë diçka që vërtet keni dashur?

Mos shpenzoni tepër! A jeni mërzitur ndonjëherë kur nuk keni mundur për të blerë diçka që vërtet keni dashur? Ose, a keni blerë ndonjëherë diçka...

Ngrënia në të njejtën tryezë me atë që pi alkool

Të ulurit me ata që pijnë alkool muslimanë qofshin apo jomuslimanë qofshin është veprim i ndaluar. Allahu i Madhëruar lidhur me ata që ulen...

Lutja e udhëtimit? – Pyetje dhe përgjigje nga feja islame

Nga Abdullah ibn Umer, Allahu qoftë i kënaqur prej tij, përcillet se kur i Dërguari i Allahut lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi...

Cili është gjykimi për të festuar ditën e nënës?

Pyetje: Cili është gjykimi për të festuar ditën e nënës? Përgjigje: Kjo nuk lejohet. Muslimanët kanë vetëm dy festa; Fitër Bajramin dhe Kurban Bajramin. Të...

A është e lejuar të vizitohen piramidat në Egjipt?

Pyetje: ”A është e lejuar të vizitohen piramidat në Egjipt?” Përgjigje: ”Në lidhje me këto vende, nuk ka ndonjë ndalesë por as ndonjë urdhër (për...

Kam bër jetë të shfrenuar, nuk jam i qetë, a ka falje për mua?

Pyetje: Kam bër jetë të shfrenuar, nuk jam i qetë, a ka falje për mua? Përgjigje: Dera e Allahut është e hapur dhe nuk ka...

Telenovelat turke dhe spanjolle që janë përhapur shumë në kanalet televizive çfarë gjykimi kanë – A duhet t’i shikojë ato muslimani?

Në fillim përpara se të përgjigijem do të thoja se telenovelat turke në veçanti nuk përfaqësojnë popullin muslimanë turk, sepse ata janë të njohur...

Të fundit