6.8 C
Pristina
Saturday, April 20, 2024

Partia për Drejtësi dhe Pajtim dhe Partia e Veprimit Demokratik Sanxhak nënshkruan marrëveshje për formimin e shumicës së re qeverisëse në Këshillin Kombëtar Boshnjak

Më të lexuarat

Le të jetë hajr për popullin boshnjak. Partia për Drejtësi dhe Pajtim dhe Partia e Veprimit Demokratik Sanxhak nënshkruan sonte një marrëveshje për formimin e shumicës së re qeverisëse në Këshillin Kombëtar Boshnjak.

Kuvendi i Këshillit Kombëtar Boshnjak do të zgjedhë Dr.

Misala Pramenkoviq për presidente të re.

Ne ramë dakord për 20 synime programore për boshnjakët. U ra dakord për 8 projekte të mëdha, si Stara Pazarska Čaršija, Kalaja Sjenica, Qendra Kulturore Boshnjake, Qendra Memoriale Hadžet, Fondi për tekste falas në gjuhën boshnjake, mbështetje për Departamentin e Boshnjakishtes në UNINP dhe redaksi boshnjake në RTS…

Këshilli do të punojë në mënyrë publike dhe transparente. Të gjitha listat, qofshin ato qeveritare apo opozitare, do të trajtohen me drejtësi.

Dhe ajo që është më e rëndësishmja për ne, SPA SDA kanë nënshkruar se do të avokojnë për një bashkësi të vetme islame, me seli në Novi Pazar dhe qendër kryesore në Sarajevë, me të gjitha të drejtat si Kisha Ortodokse Serbe!

Qoftë e lumtur kjo ditë historike për ne! Të ecim përpara me politikën e DREJTËSISË dhe PAJTIMIT

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit