34.1 C
Pristina
Wednesday, June 19, 2024

Pagjumësia mund t’i bëjë fëmijët të mbipeshë

Më të lexuarat

Mungesa e gjumit te fëmijët mund të jetë një faktor i rrezikut për paraqitjen e mbipeshës, thotë studiuesit amerikanë.

Sipas rezultateve të mbledhura nga mbi 700 pjesëmarrës të moshës rreth 15 vjeç, është vërejtur edhe se efekti negativ i mungesës së gjumit është më i shprehur te djemtë dhe fëmijët vegjël.

Në anën tjetër tek vajzat efekt më të dukshëm negativ kishte pasur mungesa e gjumit përgjatë ditëve të fundjavës.

Rezultatet kanë treguar se mungesa e gjumit dhe rritja e indeksit të masës trupore, janë shoqëruar edhe me paraqitjen e sasisë më të madhe të indit dhjamor në trup.

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit