19.1 C
Pristina
Wednesday, May 22, 2024

Nëse bota me vite vranë fëmijë, gra dhe të moshuar, pse befasoheni kur vdekja vjen për fëmijën tuaj?

Më të lexuarat

Vedrana Rudan

Nëse vite të tëra e gjithë bota sodit ose merr pjesë në vrasjen e fëmijëve dhe njerëzve të tjerë, të moshuarit, grave dhe rrënimet shtëpive të tyre, pse befasoheni kur vdekja vjen për fëmijën tuaj?

Jeta në botën në të cilën ne jetojmë, për një njeri normal është e padurueshme. Interpretime të pështira, hipokrizi e së vërtetës e zgjeruar në rruzull si Ebola.
Nga Gjermania tani vijnë anëtarët e “Evropianëve Patriot kundër islamizimit të Perëndimit” PEGIDA. Është një grup i njerëzve që pretendohet se mbështetet nga 1/8 e gjermanëve.
Gjërat shkuan më keq nga Dresdeni dhe Këlni. Nuk ka dyshim se “evropianët patriotikë” janë nga e tërë Evropa, ndonëse ata janë armë e fuqishme në shtëpinë dhe vendlindjen e Hitlerit.

Kur ata marshuan në Dresden u fikën dritat e shtëpisë së operës Semperoper. As Këlni nuk është paraqitur më mirë. Katedralja e famshme mbeti në errësirë.
Mos të ishte tragjikomike do të ishte qesharake. Gjermania zbulon fytyrën e saj të vërtetë. Ajo është një vend ksenofobik plot urrejtje ndaj dallimeve. A ju hedhin shkopinj dhe gurë në Gjermani dhe duke i ndal dritat e brendshme do të thotë se ju po luftoni urrejtjen?

Çfarë kemi për të thënë rreth Francës ku trupi i një gruaje të re rome u ndalua të varrosej në varrezat e qytetit.
Jo shumë kohë më parë ne lexonim vazhdimisht se italianët nuk i merrnin dhe i zbrisnin nga autobusët “Ciganët”, këto citime të vërtetë nuk një shaka apo mjet për të qenë i sjellshëm, ata u dëbuan në vende të panjohura.

Rreth urrejtjes ndaj çdo “civilizimi” të evropianëve, amerikanët është më mirë të mos flasin, ndjeshmëria e tyre ndaj “islamizimit” është e njohur mirë nga të gjithë.
“Islamikët” janë terroristë. Në Irak, edhe pse ata nuk kanë një bombë atomike, por ata janë terroristë se mund ta kenë.
Në Iran, sepse ata kanë bombë atomike. Në Pakistan. Në Libi. Në Tunizi. Në Siri. Në Afganistan …

Si Islami dhe ciganizirala Evropa nuk është plotësisht e qartë, por sa është e vendet demokratizuese islame. Njeri që rri kot, duke vrarë qindra e mijëra fëmijëve, duke vrarë udhëheqësin e tyre, indinjatë mbi mediat perëndimore përpilimi me tokë të zezë një shkollë në Pakistan. Gjithkush duhet të dini se si shumë prej tyre u vranë fëmijë, kam harruar për këtë numër. Asnjë nga gazetarët perëndimorë nuk e përmend sa dhjetëra mijëra të shkollave me “terrorist” vend së bashku “patriotë” amerikane dhe evropiane, ndërsa vendet islame çliroi nga “terroristët” me theks në lirimin e naftës.
Evropianë, amerikanë, izraelitë dhe “patriotë” të tjerë, të cilët do të kishin numëruar të gjithë ata terroristët islamikë, që për dekada tëra udhëheqja gjermane dhe franceze na i përmendnin se do të mund të vrisnin si përbindësha në Gjermani dhe Francë kurrë nuk doli, të jetë e vërtetë.

Urrejtja e të tjerëve dhe atyre që janë të ndryshëm është ajo që çdo komb edhe ruan si bebja e syrit të tij.
Bota moderne ka kohë që janë ndarë në atë që tani quhen “patriotë” dhe atë që më parë ishin Çifutë e që tani quhen “islamikë”.

A mund ta bëjë këtë nga thellësia e zemrës sime, unë urrej urrejtjen e manipulimit, ndërsa në rrugët gjermane marshonin plotë krijesa të së keqes, dritat ndaleshin në një katedrale dhe një opera? Pse talleni me ne? Për amerikanët, evropianët, izraelitët, dhe të të gjithë ata të tjerët që janë bashkë në një luftë kundër Islamit, po të fillonin ti ndiznin dritat e brendshme, Gjermania nuk do të kishte hyrë në errësirë.

Unë pyes veten, unë pyes veten në qoftë se gjithë këto vite, bota ka parë dhe ka vrarë fëmijët e njerëzve të tjerë, të moshuarit e tyre, gratë e tyre, kanë rrënuar shtëpitë e tyre, i kanë vrarë ata me uri dhe etje, i kanë shkelur dhe shkatërruar të gjitha të drejtat e njeriut, pse tani të ndjeheni të befasuar kur vdekja vjen për fëmijët tuaj ?
“Islamizimi i Perëndimit”, një frazë dhe alibi vetëm për kriminelët e cila ende nuk është ngopur sa duhet me gjak të muslimanëve dhe ciganëve, trokiti në tashmë në derën e Perëndimit.
Ose të paktën jo aq sa ne “perëndimorët” e meritojmë.
Ndoshta ne ende kemi kohë, ndoshta është tepër vonë? Evropa duhet të kthehet në të gjitha dritat dhe ta shikon veten në pasqyrë. Ajo do ta shohë Hitlerin me një buzëqeshje të kënaqur: “Patriotët e mi, dhe ku do të jetë fundi i im se kam pasur një televizion, internet, drone, Ebola …”
Ku do të ishte fundi? Kush janë gjermanët, të cilët Perëndimit ia shiten mashtrimin se Hitleri ka vdekur?

Vedrana Rudan, kolumniste krote, në gazetën Nacional.

Anëtare e Shoqërisë së Shkrimtarëve Kroatë, dhe librat e saj janë përkthyer në anglisht, gjermanisht, polonisht, sllovenisht, rusisht, maqedonase, hungareze.

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit