10.3 C
Pristina
Wednesday, April 24, 2024

Fjalimi i cili besohet se nxiti vrasjen e John Kenedit

Më të lexuarat

Disa besojnë se ky fjalim trimërues dhe informativ, i quajtur “Presidenti dhe shtypi”, e dhënë nga Kennedy në vitin 1961, i ka vendosur në lëvizje rrotat për vrasjen JFK :

“Sepse në mbarë botën ne na është kundërvënë një konspiracion monolit dhe i pamëshirshëm që mbështetet në mjete të fshehta për të zgjeruar sferën e influencës – për infiltrim në vend të pushtimit, për përmbysje në vend të zgjedhjeve, në frikësim në vend të zgjedhjes së lirë, guerilë natën në vend të ushtrisë ditën. Ky është një sistem i cili ka rekrutuar burime të mëdha njerëzore, dhe materiale në ndërtimin e një thurjeje/ndërthurjeje të fortë, makinë shumë efikase që kombinon ushtrinë, diplomatët, inteligjencën, ekonominë, shkencën dhe operacionet politike.

Përgatitjet e tyre janë të fshehura, nuk publikohen. Gabimet e tyre varrosen, nuk reklamohen. Kundërshtarët heshten, nuk vlerësohen. Asnjë shpenzim i tyre nuk vihet në dyshim, asnjë thashethem për ta nuk është shtypur , asnjë sekret nuk është shpallur . ”
John F Kenedy, 1961

Per ta lexuar gjithe artikullin, ne gjuhen angleze kliko linkun e meposhtem

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit