18.7 C
Pristina
Tuesday, April 16, 2024

Fjala “shehid” po përballet me censurë

Më të lexuarat

Meta Platforms rishikon aksesin në përmbajtjen që ka këtë fjalë

Bordi mbikëqyrës i Meta Platforms tha të enjten se do të shqyrtojë moderimin e fjalës arabe “shehid”, që përkthehet në “martir”, pasi ajo merr më shumë heqje në platformat e saj se çdo fjalë apo frazë tjetër.

Meta i kërkoi bordit këshilla nëse duhet të vazhdojë të heqë postimet që përdorin fjalën “martir” për t’iu referuar individëve të etiketuar si të rrezikshëm ose të marrë një qasje tjetër, tha bordi.

“Kjo është një çështje komplekse e moderimit që ndikon në mënyrën se si miliona njerëz shprehen në internet dhe nëse komunitetet muslimane dhe arabe janë të cenueshme ndaj korrigjimit të tepërt të përmbajtjes së tyre për shkak të praktikave të Meta-s,” tha Thomas Hughes, drejtori i administratës së mbikëqyrësit.

Moderimi i fjalës mund të çojë në përdorim të tepruar, veçanërisht në vendet arabe-folëse dhe mund të ketë ndikim në raportimin e lajmeve në ato rajone, vuri në dukje bordi dhe ftoi komentet publike për të ndihmuar me diskutimet e tij.

Bordi mbikëqyrës u krijua në fund të vitit 2020 për të rishikuar vendimet e Facebook dhe Instagram për heqjen ose mbajtjen e përmbajtjeve të caktuara dhe për të marrë vendime nëse do të mbështesin ose anulojnë veprimet e rrjetit social. /tesheshi.com/

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit