BAN KI-MUN BOTA ËSHTË NË NJË UDHËKRYQ

0
40

Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara  Ban Ki Moon, tha se bota është në një udhëkryq dhe se zgjidhja e situatës së sotme botërore është punë e koordinuar në një forcë globale.

Fuqitë Botërore janë duke u përgatitur për pjesëmarrje në samitin e G20 në Los Kabos në Meksikë dhe me këtë rast Ki Moon beson se “. udhëheqësit nuk duhet vetëm të shikojnë interesat e tyre kombëtare, por edhe të mirën e përbashkët”

Ban tha se anëtarët e G20 takohen kur bota gjendet në një situatë të rëndë ekonomike.
Ai vuri në dukje së në Samitin e G20-tës do të  diskutohet  për shtimin e vendeve të punës, varfërinë,   raporton  agjencia italiane ANSA.kohaislame