11.9 C
Pristina
Sunday, December 3, 2023

Ata mund të fitojnë kundra nesh nëse arrijnë të djegin atë që mbajmë në shpirt – Omer el Muhtar

Më të lexuarat

“Në këtë foto të gjithë kanë vdekur e askujt nuk i njihet emri e aq më tepër të kujtohen.
Përveç, Omar Al-Mukhtar, luani i shkretëtirës, i cili ishte lideri dhe frymëzuesi për popullin e tij libanez kundra kolonizatorëve italianë për 20 vite rresht, derisa në vitin 1931 u kap dhe u var në moshën 73 vjeçare.
Allahu e mëshiroftë dhe qoftë i kënaqur prej tij! Amiin
Nga shprehjet më të goditura të tij:
“Ku janë prodhuar avionët italianë poshtë apo sipër Arshit?!
I thanë: Poshtë Arshit.
Tha: Atëherë, Zoti i Arshit është me ne, nuk ka tjetër fuqi mbi ne.”
“Do vijnë breza që do t’ju luftojnë e do të fitojnë, kurse jeta ime do të jetë më e gjatë se sa e xhelatit tim.”
“Ata mund të fitojnë kundra nesh nëse arrijnë të djegin atë që mbajmë në shpirt.”
“Padrejtësia e bën zullumqarin hero. Por, para krimit nuk ka dyshim se zemra dridhet sado që mund të shfaqë mendjemadhësi.”
“Ne ose fitojmë ose vdesim, nuk ka dy rrugë, komandant.”

Këta burra do të kujtohen gjithmonë sepse kanë bërë histori, sepse edhe para armiqve të tyre treguan atë që besonin, ruajtën idealet e tyre deri në vdekje. Aq sa i varnin para popullit për t’i poshtëruar e për t’ua u prerë krahët të tjerëve si ata.
Por, nuk e dinë dashakeqët e Islamit se ngadhënjimi ndaj vdekjes është hyrja në xhennet dhe kjo është fitorja për të cilën ne synojmë.
Allahu na bëftë prej besimtarëve! Amiin
—————
Përgatiti: Amina Ndreu

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit