20.7 C
Pristina
Saturday, June 15, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Ngrënia dhe pirja

Si të veprosh kur të ftojnë në një gosti?

“Dhe kush nuk i përgjigjet (ftesës për gosti) e ka kundërshtuar Allahun dhe të Dërguarin e Tij.” Ky hadith tregon se përgjigja për gostinë është...

Cili është gjykimi kur dikush gjatë ushqimit, han ose pin diçka me dorën e majtë?

Shejhu: Ngrënia, pirja, marrja dhe dhënia e gjërave me dorën e majtë janë të gjitha veprime që bien në kundërshtim me sunetin (traditën profetike)....

Nëse burri e ushqen familjen me para të fituara me haram, çka obligohet të bëj gruaja?

Pyetja: Nëse burri e ushqen familjen me para të fituara me haram, çka obligohet të bëj gruaja? A është e obliguar të mos i pranojë...

Kushtet e ngrënies nga thertorët e hebrenjëve dhe të krishterëve?

Pyetja: Unë e di që përmendja “Në emër të Allahut” gjatë therjes së kafshëve që u hahet mishi është e detyruar dhe se nuk...

A lejohet të pijmë në enët që janë përdorur për verë?

Pyetja: Cili është vendimi islam mbi pirjen e lëngut hallall në një gotë që përdoret për konsumimin e verës ? Përgjigjja: Falënderimi i qoftë Allahut.Është...

Cili është dhikri pas ngrënies së ushqimit?

الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي أَطْعَمَنِي هَذَا، وَرَزَقَنِيهِ، مِنْ غَيْرِ حَوْلٍ مِنِّي وَلَا قُوَّةٍ. Elḥamdu lil-lãhil-ledhĩ eṭ’amenĩ hãdhã we razeḳanĩhi min ġajri ḥawlin minnĩ we lã ḳuwweh! (Lavdia...

Cili është dhikri para ushqimit?

PARA USHQIMIT Pejgamberi ﷺ thotë: “Para se të hani ushqim, thoni: بِسْمِ اللَّـهِ.Bismil-lãh. (Me emrin e Allahut). Por nëse ndonjëri harron të përmendë emrin e Allahut në...

A e prishë agjërimin gargara(shpërlarja e fytit)?

Gargara (shpërlarja e fytit) Fillimisht, duhet pasur parasysh se shpërlarja e gojës nuk e prish agjërimin përderisa nuk depërton diçka në fyt e pastaj të...

Porosia për të ngrënë hallall!

▪️Profeti sal-lAllahu alejhi ue sel-lem thotë: «Allahu i ka porositur besimtarët siç i ka porositur profetët dhe ka thënë: “O ju të dërguar! Hani prej...

RREGULLAT E NGRËNIES DHE TË PIRJES

a) Rregullat të cilave duhet t’u përmbahet muslimani para ngrënies 1. Të mundohet që ushqimin dhe pijen e tij t’i fitojë me nder, e jo...

Të fundit