34.1 C
Pristina
Wednesday, June 19, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Komentim i Hadithit

Cili është turpi i vërtetë?

Na rrëfen Abdullah ibën Mesudi, radijallahu anhu, se Pejgamberi, sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, ka thënë: “Keni turp të vërtetë nga Allahu. I thamë Pejgamberit,...

Cili është mrekullia më e madhe e Profetit(alejhi selatu ue selam)?

Mrekullia më e madhe e Profetit Muhamed -alejhi selam-. Profeti Muhamed -alejhi selam- ka thënë:“Nuk ka pasur prej profetëve ndonjë profet veçse i është dhënë...

Cilat janë tre gjëra që e percjellin të vdekurin?

Falënderimi i takon Allahut, ndërsa salavatet dhe selamet qofshin mbi Pejgamberin e Allahut, mbi familjen e tij, mbi sahabët dhe mbi të gjithë ata...

Çfarë shpërblimi ka mbajtja e lidhjeve farefisnore?

Profeti -alejhi selam- ka thënë:“Mësoni prej prejardhjes tuaj aq sa të mbani lidhjet farefisnore sepse mbajtja e lidhjeve farefisnore shton dashurinë në familje, shton...

Ai i cili gënjen për t’i bërë njerëzit të qeshin?

Pyetësi: Çfarë na thoni për atë e cila po ndodh në tubimet private dhe publike, ku tregohen rrëfime qesharake dhe tregime për tu zbavitur...

Rritja dhe vendosja e çmimeve

Rritja e çmimeve dhe vendosja e çmimeve arbitrare   Tregon Ebu Hurejre: Dikush erdhi tek i Dërguari dhe i tha: “O i Dërguari i Zotit, caktoju...

A është i saktë hadithi: “Kush fal namazin me xhemat dyzetë ditë?”

Pyetje: A është i saktë hadithi: “Kush fal namazin me xhemat dyzet ditë pa i ikur tekbiri fillestar, Allahu i shkruan atij dy distancime; nga hipokrizia...

Ndalimi i të menduarit keq për tjerët!

Ndalimi i të menduarit keq për tjerëtEbu Hurejrja, radijall-llahu anhu, transmeton se Pejgamberi, sal-lallahu alejhi ve sellem, ka thënë: “Ruhuni nga supozimi sepse supozimi...

A lejohet të lahen gruaja dhe burri së bashku në banjo?

Lejohet që burri dhe gruaja të lahen në banjo së bashku në një vend dhe të shikojnë trupin apo avretin e njëri tjetrit, e...

Çfarë është vdekja e papritur dhe çfarë thuhet për vdekjen e papritur?

Vdekja e papritur Vdekja e papritur është përmendur nga Profeti alejhi selam në disa hadithe. Prej tyre është një hadith që tregon për qëllimin e shfaqjes...

Të fundit