-1.7 C
Pristina
Wednesday, March 29, 2023
- Advertisement -spot_img

TAG

Financa Islame

Mbledhja dhe ndarja e Zekatit

Mbledhja dhe ndarja e zekatit dhe sadakave të ndryshme, është një tematikë shumë e rëndësishme, e cila, përveçqë pastron mallin e dhënë, largon njeriun...

Objektivat/qëllimet e Sheriatit dhe lidhshmëria e tyre me sferën financiare

  Objektivat kryesorë të Sheriatit janë që të sigurojnë mirësi për njerëzit dhe mbrojtjen e tyre nga korrupsioni dhe e keqja, që jeta e njerëzve...

Karakteristikat e bankimit islam

  Karakteristikë bazë e bankimit islam është besimi në prezencën Hyjnore, e cila është shtytje kryesore për futjen e etikës në aktivitetet ekonomike. Myslimanët besojnë...

Përkthim : SI TË NDËRTOHET NJË TREG GLOBAL NË BOTËN ISLAME

A mundet ndjekja e parimeve ekonomike islame të na bëjë të imunizuar nga efektet e krizave aktuale dhe të ardhshme? Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) ka...

Latest news