25.1 C
Pristina
Saturday, June 15, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Dita e Gjykimit

Si duhet ta besojmë Diten e Gjykimit?

Pyetja e pesëmbëdhjetë: Cili është definicioni i besimit në ditën e fundit dhe çka përmban ai? Përgjigje: Çdo gjë është përmendur në Kuran dhe në sunnet...

Përse ka ardhur njeriu në këtë botë dhe a është përgjegjës për fjalët dhe veprat e tij?

Njeriu, që i beson Allahut Fuqiplotë dhe ka kuptuar bindshëm ekzistencën e Tij në këtë botë, duhet të kuptojë e të mësojë se çfarë...

Ç’është Dita e Gjykimit dhe çfarë dobia ka besimi në të?

Besimi në botën tjetër (Ahiretin), e cila njihet ndryshe si Bota e Përjetshme dhe Dita e Gjykimit, është njëra nga bazat dhe kushtet e...

Nëse Allahu do të na fal në Ditën e Gjykimit, a do na kujtohen neve mëkatet e bëra në këtë botë?

Pyetja: Nëse Allahu do të na fal në Ditën e Gjykimit, a do na kujtohen neve mëkatet e bëra në këtë botë? Përgjigjja: E nderuar, nuk...

Dënimi i varrit, a është i vazhdueshëm apo i përkohshëm!?

Përgjigje: Sa i përket mosbesimtarit, Allahu,- xhele veala!,- na ruajt, atij nuk ka asnjë mënyrë që t’i arrijë mirësia dhe mëshira e Allahut,- xhele veala!.Dhe...

A mundet të bashkekzistojë pastërtia e një besimi përkrah një ambienti të ndotur afetar?

Natyrshëm teksa isha në një familje, ku për shkak të varfërisë edhe ambienti rrethues i jetës së tyre linte shumë për të dëshiruar, më...

Vërtetësia e ringjalljes – Pyetje dhe përgjigje nga feja islame

▪️Asgjë nuk e pengon Allahun e Madhëruar ta ringjallë robin e Tij pas vdekjes, pavarësisht se çfarë ndodh me kufomën e tij. ▪️Jemi njoftuar se...

Personat me skizofreni, a gjykohen për ato që veprojnë?

بسم الله الرحمن الرحيم Pyetje: Personat që janë të sëmurë me skizofreni, gjykojnë sipas asaj që ju paraqitet. Për shembull mendojnë se dikush i ndjek...

Sipas mësimeve islame, asgjë nuk ndodh pa vullnetin e Allahut. Mirëpo, secili njeri do të thirret në përgjegjësi për atë që e bën. Kjo...

Pyetje: Kam nevojë që të ma sqaroni vullnetin e lirë në islam. Ku fillon dhe ku përfundon vullneti i Zotit e ku përfundon vullneti...

Kush do jenë dëshmitarë për punët e tua në Ditën e Gjykimit?!

Dëshmitarë për punët e tua në Ditën e Gjykimit, janë gjymtyrët e tua! Në ditën e Gjykimit disa prej robërve do t’i mohojnë disa prej...

Të fundit