12.1 C
Pristina
E enjte, 13 Maj, 2021

MINISTRI I JASHTËM DAVUTOLLU VIZITON BIRMANINË

Më të lexuarat

Bashkëshortja e Kryeministrit Erdoan, Emine Erdoan dhe vajza e tyre Sumejje Erdoan së bashku me Ministrin e Jashtëm Ahmet Davutollu vizituan kampet e Arakanit ku u jetuan masakrat ndaj myslimanëve.

Ka disa muaj që në Birmani jetohet një masakër ndaj myslimanëve të këtij vendi.

Turqia nuk mbeti e heshtur ndaj këtyre zhvillimeve dhe zgjati dorën e ndihmës në këtë rajon.

Bashkëshortja e Kryeministrit Erdoan, Emine Erdoan dhe vajza e tyre Sumejje Erdoan së bashku me Ministrin e Jashtëm Ahmet Davutollu vizituan kampet e Arakanit ku u jetuan këto masakra.

Delegacioni në fjalë vizitoi myslimanët e kampit Banduba të cilët gjenden në pozitë të vështirë.

Më pas Ministri Davutollu me delegacionin që e shoqëronte vizituan edhe kampin ku janë të strehuar budistët.

Gjatë vizitës është vërejtur se në rajon ka një mungesë serioze të ilaçeve.

Ministri Davutollu së bashku me delegacionin që e shoqëronte në rajon dërguan rreth 18 tonë ndihma.

Turqia parashikon të bëjë një bashkëpunim me qeverinë e Birmanisë e cila zbaton një regjim të mbyllur.kohaislame

 

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit