0.7 C
Pristina
Thursday, December 9, 2021

FBI kërkon derë të pasme në Facebook dhe Google+

Më të lexuarat

Hetuesit në FBI mund të thuhet që nuk janë të lumtur që rrjetet shoqërore si Facebook ose Google+ nuk e kanë të njëjtin lloj të aftësisë për të përgjime që telefonat i kanë pasur për dekada të tëra. Nëse kontaktet në industri që janë përmendur nga CNET janë të sakta, stafi i lartë në zyre ka qarkulluar një amendament që do të kërkonte që uebfaqet e mbështetura në komunikime me bazat me përdorues të shumtë të përfshijnë një derë të pasme për agjentët federalë për të futur hundët tek të dyshuarit.

Kjo ende do të përfshinte të njëjtën kërkesë për një urdhër gjykate si për thirrjet telefonike, edhe nëse bartësit në Shtetet e Bashkuara e gëzojnë imunitetin për bashkëpunim me ndonjë përgjim të paarsyetuar.

Ashtu siç mund të pritet, ndërmarrjet teknologjike dhe avokatët për të drejtat e njeriut e pëlqejnë objektin e Fondacionit për Kufijtë Elektronikë për të thelluar qasjet e mëtutjeshme të Asistencës së Komunikimeve për Aktin për Zbatim të Ligjit (CALEA) dhe Apple mendohet që do të lobojë kundër ndonjë përkufizimi tjetër që mund të kërkojë një kanal të pasëm për qeverinë për shërbimet audiovizuale si FaceTime ose Skype. FBI, kur u pyet, nuk e pranoi, por tha që ishte duke u brengosur që të jetë duke “shkuar në errësirë” dhe që nuk arritën të krijojnë përgjimet./pcworldalbanian/kohaislame

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit