25.1 C
Pristina
Saturday, June 15, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Xhenneti dhe Xhehenemi

SI NGUSHËLLOHET FAMILJARI I TË VDEKURIT

 Pyetje: SI NGUSHËLLOHET FAMILJARI I TË VDEKURIT Pyetje: Cila është forma më e mirë me të cilën mund të ngushëllohet një person të cilit i ka...

Çfarë dhuntie është e vlerësuar si më e madhja për banorët e Xhenetit?

Suhejb er Rumi(Allahu qoftë i kënaqur prej tij) përcjell se i dërguari i Allahut(paqjadhe bekimi i Allahut qoftë mbi të), ka thënë: “Pasi që...

Çfarë duhet të bëjë njeriu që të shpresojë tek shpërblimi i Zotit të tij?

Çfarë duhet të bëjë robi që të shpresojë te shpërblimi i Zotit të tij? Allahu i madhëruar thotë në Kuran: “Ai i cili shpreson takimin...

Dënimi i varrit, a është i vazhdueshëm apo i përkohshëm!?

Përgjigje: Sa i përket mosbesimtarit, Allahu,- xhele veala!,- na ruajt, atij nuk ka asnjë mënyrë që t’i arrijë mirësia dhe mëshira e Allahut,- xhele veala!.Dhe...

A mundet të bashkekzistojë pastërtia e një besimi përkrah një ambienti të ndotur afetar?

Natyrshëm teksa isha në një familje, ku për shkak të varfërisë edhe ambienti rrethues i jetës së tyre linte shumë për të dëshiruar, më...

Sprova e varrit – Pyetje dhe përgjigje nga feja islame

Sprova e varrit ▪️Profetët kanë njoftuar se njerëzit do të merren llogari dhe do të dënohen për punët e tyre nëse nuk janë të mira...

Kush do jenë dëshmitarë për punët e tua në Ditën e Gjykimit?!

Dëshmitarë për punët e tua në Ditën e Gjykimit, janë gjymtyrët e tua! Në ditën e Gjykimit disa prej robërve do t’i mohojnë disa prej...

Veprimi i punëve të mira

Pyetje: Cilat janë veprat minimale për një musliman që të shpresoj xhenetin, pasi dëgjoj shumë të thonë se: “E kam zemrën e pastër, askujt...

Vdekja e një prej familjarve

Pyetje: Pse njeriu ndjen dhimbje të madhe kur i vdes dikush prej familjes? Përgjigje: Është dhimbje dhe mërzi kur të vdesin të dashurit, sidomos prindërit...

Vonimi i varrosjes së të vdekurit

Pyetje: Çfarë mendoni për vonimin e varrimit për shkak të pritjes së disa prej të afërmve që të arrijnë prej vendeve të largëta? Përgjigje: Me...

Të fundit