10.7 C
Pristina
Monday, April 22, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Ekonomia e mekatit

Popullariteti në rritje i pijeve joalkoolike: birraritë gjermane në krizë

Kriza e prodhuesve gjermanë të birrës me shitjet vazhdon. Dhe vitin e kaluar, fabrikat e birrës me një total prej 8.4 miliardë litrash shitën rreth...

Ç’ËSHTË BIXHOZI?!

– Bixhoz quajmë çdo lojë të fatit që zhvillohet nga ana e partnerëve duke deponuar pasuri, me qëllim të përfitimit në dëm të njëri-tjetrit....

Kriza e fentanilit po “vjen” në Evropë

Fentanili ka një kosto prodhimi shumë më të ulët në krahasim me heroinën, por është shumë më i fortë se ajo. Në mënyrë indikative,...

Kamata prish ekuilibrin e pasurimit dhe varfërimit!

Presidenti nigerian Olusegun Obasanxho, pas samitit të G8 në Okinava në vitin 2000, deklaroi: “E gjithë ajo që kishim marrë hua deri në vitin...

Bankat e Kosovës thyejnë rekord, “vjelin” qytetarët, grumbullojnë mbi 65 milionë euro vetëm për 5 muaj

Sipas raportit të fundit të Bankës Qendrore të Kosovës (BQK) për rrjedhën e sistemit financiar për muajin maj të vitit 2023, të hyrat totale...

Dallimet midis tregtisë dhe kamatës

Pabesimtarët e konsideronin tregtinë të njëjtë me kamatën. Ata thanë: ‘Tregtia është njëlloj si kamataria’. Kjo ishte një përpjekje e dështuar nga ana...

PENDIMI NGA PËRFITIMI I PASURISË NË MËNYRË TË PALIGJSHME

Muslimi ka shënuar hadithin e Ebu Hurejrës, Allahu qoftë i kënaqur me të, se ka thënë: Pejgamberi sal-lallahu alejhi ue selem ka thënë: “O...

Puna në institucionet që merren me kamatë?!

Asambleja e Juristëve Muslimanë të Amerikës Puna në institucionet që merren me kamatë Norma bazë për sa i përket punës nëpër institucionet financiare që lëvrojnë kamatën...

Ndihma për të varfërit nga kamata – Sqarime rreth kamatës për të varfërit

Pyetja: A kemi të drejtë që paratë e interesit (kamatën) t’ua japim të varfërve? Përgjigjja: Fillimisht themi se Islami e ka ndaluar rreptësisht kamatën duke e radhitur...

NGRËNIA E KAMATËS – Rreziku i kamatës

Prej sëmundjeve të përhapura në Ummetin tonë dhe në veçanti nëpër trojet tona është ngrënia e kamatës. Gjë e cila është e “lejuar” institucionalisht...

Të fundit