1.1 C
Pristina
Wednesday, March 29, 2023
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Personalitete

Kreu i ri i CIA: John Brennan (një prift katolik)

Shumë nuk ka munguar që John Owen Brennan të ishte bërë "Padre Brennan", një prift katolik diku në bregun lindor amerikan. 57 vjeçari ushtron...

Muhamedi, figura më unikale e historisë njerëzore

Hyrje Për Muhamedin është shkruar shumë dhe vazhdon të shkruhet edhe gjatë kësaj kohe që po shkruaj këto radhë modeste për të Dërguarin e...

Imam Vehbi Ismaili

Imam Vehbi Ismaili është personalitet i shkencës islame në të gjitha mjediset shqiptare. Në fondin e bibliotekës islame në gjuhën shqipe, ai zë një...

Profil i kandidatit demokrat, Barack Obama

Me afrimin e zgjedhjeve të 6 nëntorit, Presidenti Barak Obama duket se i ka forcuar pozitat, pas prezantimit të dobët në debatin e parë...

Günter Wallraff – 50 vjet gazetari investigative

Të hënën (01.10.) Günter Wallraff mbush 70 vjeç. Për mbi 50 vjet duke marrë identitete të tjera ai futej në fabrika, përjetonte abuzime mbi...

A E NJIHNI KËTË NJERI?

A E NJIHNI KËTË NJERI?    Ju ndoshta jeni një ateist ose një agnosticist; ose ndoshta ju i përkisni ndonjë sekti fetar (ose feje të...

Esma bint Ebi Bekr

Gratë e xhennetit - Esma bint Ebi Bekr (e bija e Ebu Bekrit) Edhe nje here do te marrim udhetim neper kohera dhe...

Hadixhe Bint Huvejlid

Pyetje dhe përgjegje për nënat e besimtarëve Pyetja1: Kush ishte babai i Hadixhes? Pergjegja: Babai i Hadixhes ishte Huvejlid bin Esed El Esedi Pyetja...

Profeti Sulejman

Sulejmani-paqja dhe shpëtimi qofshin mbi të Sulejmani, alejhis-selam, trashëgoi nga Davudi, alejhis-selam, pejgamberllëkun dhe sundimin. Allahu në Kur’anin famëlartë tregon: ”Ne Davudit i falëm...

Salahudin Ejubi – Pjesa e II

Rruga e xhihadit 559 – 589 h. Ministri i kalifit Ubejdi strehohet te Nurudin Mahmudi, pasi që i kërcënohet Dargam ibn Sivari që bëhet...

Të fundit