17.8 C
Pristina
Saturday, September 18, 2021
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Enciklopedi

RRËNJET ARABE NË MJEKESINË EVROPIANE

 Wel knew he the olde Esculapius And Deyscorides and eek Rufus Olde Ypocras, Haly and Galeyn Serapion, Razi and Avycen, Averrois, Damascien and Constantyn,...

Kordova, kishte 600 xhami

El-Hakam (796-822 e.r.) ishte nje sundues tolerant qe respektonte keshilltaret e tij dhe e donte te mesuarit. Ai jo vetem qe e zgjeroi xhamine...

Orientalizmi, Dezinformimi dhe Islami

Në emër të Allahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit Çdo person, me një mendje te hapur, që studion e kërkon në fushën e islamit dhe sidomos ata...

Sikur të…

1- Sikur të ishte korja e Tokës pak më e trashë për një këmbë (foot) seç është realisht, do të thithte dyoksidin e karbonit...

HOXHA HASAN TAHSINI

Është nga ulematë (shkencëtarët) e periudhës së fundit të Perandorisë Osmane. Ishte i pajisur me njohuri të shkencave natyrore-matematikore dhe tradicionale (teologjike); i njihte...

Nasrud-din Albani (Shqiptari)

Nasrud-din Albani (Shqiptari) është hadithologu më i shquar i këtij shekulli dhe përsonaliteti më i njohur i kolonisë shqiptare të Shamit (Sirisë) në Lindjen...

Tito kishte spiunë edhe në BBC

Grupi i spiunëve, i cili udhëzohej nga shërbimi informativ i UDB-së, është infiltruar në vitet ’50 të shekullit të kaluar në gjigantin medial BBC,...

Dhjetë ngjarje që kanë shënuar 29 marsin në vite…

1886 - Koka Kola del në shitje për herë të parë, në një farmaci në Atlanta. Shpikësi i saj, Xhon Pemberton, pretendoi se pija...

Si të jemi të kënaqur me Allahun dhe si të fitojmë kënaqësinë e Allahut – Hoxhë Bekir Halimi

Ky ajet është i përmendur katër herë në Kuran. Dhe çdo herë që e lexoja ndalesha në to, meditoja në çast dhe e përsëritja...

Të fundit