15.4 C
Pristina
Sunday, August 14, 2022
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Enciklopedi

Kush e zbuloi kompjuterin me të vërtetë?

Kush e ka zbuluar kompjuterin”, si përgjigjeni ju? Bill Gates? Steve Jobs? Al Gore? Apo thoni se jeni më të thellë në histori dhe...

Çka u ka përgaditur All-llahu njerëzve të devotshëm

Në këtë hutbe do të vazhdojmë duke përmendur dhuratat që i ka përgaditur All-llahu i Lartësuar për njerëzit e devotshëm.   وَمَا الْحَيَاةُ الدُّنْيَا...

33% e shkurorëzimeve në Britani për shkak të rrjetit Facebook

Facebook ështl cituar në 33% të rasteve të shkurorëzimeve në Mbretërinë e Bashkuar. Kjo bëhet fjalë për vitin 2011: statistika është rritur nga 20%...

Ligjet e Allahut mbi krijesat e Tij

Siç ka përcaktuar ligjet në gjithësi të cilën e krijoi, Allahu, xhelle shanuhu, gjithashtu ka vendosur ligjet dhe ka caktuar dispozita të cila nuk...

Si përdoret epshi jonë kundër neve?

Lufta me të cilën ballafaqohet Islami në këto ditë është e rrezikshme. Atë e shkaktojnë inteligjenca të larta, ndjellakeqe, që burojnë nga forcat e...

Të drejtat politike të grave

Përkundër asaj se termi të drejta politike është i ri, ne do ta gjejmë këtë nëse hedhim një shikim në tekstet Islame dhe nëse...

Çfarë thonë shkenctarët për Kur`anin

   “Qoftë lavdëruar nata e bekuar, në të cilin Pejgamberit të Zotit iu shpall, nga lartë, Kur`ani me përkryeshmërinë e tij’’.Gëte Ajo që paraqitet këtu është...

Vajzat dhe adoleshenca

Një babë i cili hyn shpesh në dhomën e gjumit të vajzës së tij e gjen atë të futur në mendime, duke shikuar në...

Profeti Sulejman

Sulejmani-paqja dhe shpëtimi qofshin mbi të Sulejmani, alejhis-selam, trashëgoi nga Davudi, alejhis-selam, pejgamberllëkun dhe sundimin. Allahu në Kur’anin famëlartë tregon: ”Ne Davudit i falëm...

Këshillë për debatet

Nga pasojat e rrezikshme të mospajtimit dhe përçarjes ishte edhe përhapja e debatave grindëse që nuk mbaheshin për sqarimin e të vërtetës dhe komentimin...

Të fundit