1.1 C
Pristina
Wednesday, March 29, 2023
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Pyetje-Pergjigje

Pjesëmarrja në lojërat shpërblyese komerciale të qendrave tregtare?

Pyetja: Es selamu alejkum ue rahmetullahi ue berekatuhu. Desha të di lidhur me disa hippermarkete të cilat organizojnë lojë shpërblyese me rastin e blerjes së mallit...

Ku t’i dërgoj paratë e kamatës?

Pyetja: Es-selamu alejkum! Unë kam një pyetje lidhur me kamatën e parave në banka. Kam lexuar disa fetva në internet për sa i përket kamatës...

A është Allahu me ne me Veten e Tij apo me Dijen e Tij?

A është Allahu me ne me Veten e Tij apo me Dijen e Tij? Allahu është me ne me Dijen e Tij, Ai na Dëgjon...

Cili është gjykimi për atë që pretendon se e di gajbin (gjërat e fshehta)?

Cili është gjykimi për atë që pretendon se e di gajbin (gjërat e fshehta)? Përgjigje: Gjykimi për atë që pretendon se e di gajbin është...

Kam dëshire të fal namaz istihare, por nuk e kam kuptuar mirë

Pyetja: Doja t'ju pyesja diçka rreth namazit të istihares. Kam lexuar ne faqen tuaj rreth namazit të istihares, mirëpo diçka nuk kam kuptuar, aty ku...

Puthja a e prish abdestin?

Pyetja: Selam alejkum! Pyetja ime është a prishet abdesti nëse puthesh me të fejuarin të cilin jemi kurorzuar në xhami me hoxhë. Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja...

Shpërblimi për faljen e suneteve të sabahut

Suneti i sabahut përbëhet prej dy rekateve që falen para namazit të sabahut. Për vlerën e tyre janë përcjellë disa hadithe. Prej tyre do...

Çfarë gjykimi ka zgjimi i të tjerëve për namazin e sabahut?

Përgjigjja: Allahu i madhëruar e ka porositur profetin e tij në Kuran duke i thënë: “Urdhëro familjen tënde për namaz dhe bëj durim ndaj...

A lejohet vonimi i namazit të jacisë?

Pyetje: A lejohet vonimi i namazit të jacisë? Përgjigje: Vonimi i namazit të jacisë deri në fundin e kohës së tij është diçka e mirë,...

A ka banka islame në Evropë?

Pyetja: Selam alejkum! A ekziston ndonjë bankë islame në Evropë? Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed,...

Të fundit