-5.4 C
Pristina
Thursday, February 9, 2023
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Pyetje-Pergjigje

Cili është gjykimi për atë që pretendon se e di gajbin (gjërat e fshehta)?

Cili është gjykimi për atë që pretendon se e di gajbin (gjërat e fshehta)? Përgjigje: Gjykimi për atë që pretendon se e di gajbin është...

Kam dëshire të fal namaz istihare, por nuk e kam kuptuar mirë

Pyetja: Doja t'ju pyesja diçka rreth namazit të istihares. Kam lexuar ne faqen tuaj rreth namazit të istihares, mirëpo diçka nuk kam kuptuar, aty ku...

Puthja a e prish abdestin?

Pyetja: Selam alejkum! Pyetja ime është a prishet abdesti nëse puthesh me të fejuarin të cilin jemi kurorzuar në xhami me hoxhë. Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja...

Shpërblimi për faljen e suneteve të sabahut

Suneti i sabahut përbëhet prej dy rekateve që falen para namazit të sabahut. Për vlerën e tyre janë përcjellë disa hadithe. Prej tyre do...

Çfarë gjykimi ka zgjimi i të tjerëve për namazin e sabahut?

Përgjigjja: Allahu i madhëruar e ka porositur profetin e tij në Kuran duke i thënë: “Urdhëro familjen tënde për namaz dhe bëj durim ndaj...

A lejohet vonimi i namazit të jacisë?

Pyetje: A lejohet vonimi i namazit të jacisë? Përgjigje: Vonimi i namazit të jacisë deri në fundin e kohës së tij është diçka e mirë,...

A ka banka islame në Evropë?

Pyetja: Selam alejkum! A ekziston ndonjë bankë islame në Evropë? Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed,...

A kam të drejtë të marr në bankë para me kamatë?

Pyetja: Selamu alejkum! Desha t’ju pyes në lidhje me kamatën, nëse për shembull kam nevojë për para dhe s’më jep askush. A kam të drejtë të...

Çfarë të bëj me veturën e blerë me kamatë?

Pyetja: Hoxhë i nderuar, para 8 muajsh i bëra dokumentat gati për të marrë veturë me kredi pa ia vënë veshin se çfarë thotë Islami...

A kam bërë gjynah që kam vepruar si më lart dhe nëse mundem, a të dal në vend tjetër pune?

Pyetja: Jam duke punuar në zyrën e tenderëve (prokurimit) që prej pesë vitesh, por më duhet shpesh të marr pjesë në komisionet e vlerësimit të...

Të fundit