2.5 C
Pristina
Friday, December 2, 2022
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Pyetje-Pergjigje

A ka hadith rreth agjërimit të Dhul Hixhes?

Pyetje: Në një ligjëratë tuajën e keni përmendur se nuk ka ndonjë hadith që flet për vlerën e agjërimit të dhjetë ditëve të Dhul Hixhes...

Namazi i vitrit

Pyetja: Në mes dy sexhdeve duhet të themi Allahu ekber apo Rabenag-firli. Para Subhanekes dhe Salavateve a duhet të themi Bismil-lahirr-rrahmanirr-rrahim? Salati vitrin a duhet...

A duhet të këndoj me zë në namazet farze, të cilat i fal në shtëpi?

Pyetja: Selam alejkum. A duhet të këndoj me zë në namazet farze të cilat i fal në shtëpi? Kur them me zë e kam fjalën...

Jetoj në shtetet skandinave dhe kam rënë në hall lidhur me rastin e agjërimit të Ramazanit?

Pyetja: Es selamu alejkum. Jetoj në shtetet skandinave dhe kam rënë në hall lidhur me rastin e agjërimit të Ramazanit. Si dhe sa duhet dhe...

Sa jepet zekat në para, kemi 2500 euro?

Pyetja: Sa jepet zekat në para, p.sh kemi 2500 euro dhe ka kaluar 1 vit apo më shumë që janë pa shpenzuar prej tyre dhe...

Disa pyetje për agjërimin

Pyetja: 1. Unë punoj edhe tash p.sh jam ftohur dhe kam sekrecione në fyt dhe nuk po mundem që çdo dy minuta të shkoj në...

A e kam gjynah që më zë edhe ky Ramazan me një Ramazan borxh?

Pyetja: Kam një pyetje për hoxhën. Dy vite më parë nuk kam agjëruar Ramazanin për arsye se e kam pasur fëmijë 4 muaj në gji dhe...

Kur fillon udhëtari t’i shfrytëzojë lehtësimet e udhëtimit?

Pyetja: Nëse duam të nisemi në një udhëtim dhe drekën e falim në vendin tonë, a lejohet që t'i lidhim namazin e drekës dhe të...

A duhet të ngrihen duart gjatë tekbireve në namaz?

Ekziston një polemikë e gjërë ndërmjet juristëve islam (fukahave), si në kohët e hershme, por edhe tani, rreth çështjes së ngritjes së duarve gjatë...

Pjesëmarrja në lojërat shpërblyese komerciale të qendrave tregtare?

Pyetja: Es selamu alejkum ue rahmetullahi ue berekatuhu. Desha të di lidhur me disa hippermarkete të cilat organizojnë lojë shpërblyese me rastin e blerjes së mallit...

Të fundit