2.7 C
Pristina
Saturday, December 9, 2023
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Islam

Praktikimi i rukjes si profesion dhe si fitim

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan Burimi: Sherh Tefsir-ish-Shejkh Muhammed bin Abdil-Vehab (24) Pyetje: Çfarë mendoni për atë që merrë shuma të larta parashë për t’u bërë...

Dy rekatet (sunnet) të namazit të sabahut janë më të vlefshme sesa e gjithë dynjaja…

Resulullahu alejhi selam ka thënë; "Dy rekatet (sunnet) të namazit të sabahut janë më të vlefshme se sa e gjithë dynjaja dhe çka ka...

Rregullat islame për foshnjen e porsalindur

Shkruar nga Dr. Shejkh Muhamed Salih El-Munaxhid - E lusim Allahun ta bekojë foshnjen tuaj dhe juve dhe ta bëjë atë të drejtë dhe të...

Dhuroje një karrocë në një spital. Çdo herë që një njeri i sëmurë do ta përdorë, ti do të fitosh sevape.

Dhuroje një karrocë në një spital. Çdo herë që një njeri i sëmurë do ta përdorë, ti do të fitosh sevape.

Jepja nje kopje të Kuranit dikuj. Çdo herë që ai do ta lexojë ti do të fitosh sevape.

Jepja nje kopje të Kuranit dikuj. Çdo herë që ai do ta lexojë ti do të fitosh sevape, madje edhe pas vdekjes tënde.

Përse namazi im nuk më parandalon nga e keqja?

Pyetje: Jam një person që fal namaz, megjithatë shoh veten të bëj punë të këqija. Çfarë më këshillon lidhur me këtë, dhe përse namazi...

Privimi nga një e mirë!

Ndodhë që Allahu ta privojë dikë nga ndonjë gjë e ti dhemb atij, “Ne bëmë që ai të mos pranonte asnjë mëndeshë”, sepse i...

Pasqyra e dështimit/suksesit.

Një ditë erdhën nëpunësit në vendin e punës dhe e panë një pano të madhe të venduar te dera kryesore, ku shkruante: "Dje vdiq njeriu...

”Dhe foli atij (Firaunit) fjalë të buta…” [Sura TaHa, 44]

Një njeri ishte me Jahja b. Muadhin dhe recitoi ajetin :”Dhe foli atij (Firaunit) fjalë të buta...” Jahja filloi të qaj. Ai pastaj tha,”:O...

Disa citate nga libri “Dituria rezulton veprën”

Revolucioni informativ dhe ky thesar i madh i diturisë shkakton luksoz ideologjik dhe teorik dhe sjell ndarjen, kundërthënien dhe hapësirën e madhe mes diturisë...

Të fundit