-5.4 C
Pristina
Thursday, February 9, 2023
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Islam

Banimi i parë në botën tjetër

Transmetohet se prijësi i tretë i besimtarëve, Uthman bin Affani -Allahu qoftë i kënaqur prej tij-, kur qëndronte pranë ndonjë varri, qante aq shumë...

Mënyra më e lehtë për të larguar nervozizmin?

Kush vuan nga vesi i nervozizmit, atëherë ta falë me qetësi namazin e tij, sepse Allahu i madhëruar thotë: “Vërtet që njeriu është krijuar i...

Tre probleme zgjidhen me tre gjëra:

Tre probleme zgjidhen me tre gjëra: Nëse sprovohesh me pasimin e epsheve, atëherë kontrollo raportin tënd me namazin, sepse Allahu I madhëruar thotë: “Pas atyre...

Duaja e largimit të ankthit dhe trishtimit dhe kuptimi i bukur i saj

Duaja e largimit të ankthit dhe trishtimit dhe kuptimi i bukur i saj Ka thënë Profeti Muhamed (alejhi selam): “Çdo njeri që është në ankth dhe...

Muhamed Ali dhe këshillat e arta për vajzen e tij!

Ngjarja ndodhi kur vajza e Muhammed Aliut arriti në shtëpi e veshur në mënyrë jomodeste. Ja se si e tregon vajza e tij,këtë ngjarje:Babai hodhi...

Si t’ia mësosh fenë fëmijve të tu

Si t’ia mësosh fenë fëmijve të tu Kur të krehësh fëmijën tend, tregoi atij se këtë gjë e bën, sepse Profeti alejhi selam ka urdhëruar...

3 këshilla se si këshilloheshin njerëzit e mirë

Transmetohet se Ibën ‘Auni, Allahu e mëshiroftë, ka thënë: “Njerëzit e mirë, kur takoheshin mes veti, e këshillonin njëri-tjetrin për tri çështje, e nëse nuk...

Ja përse fëmijët tanë bëhen gënjeshtarë!

Nëna i thotë djalit: “ Nëse mbaron ushqimin do të të lejoj të luash jashtë me shokët.” Ai e mbaron ushqimin dhe i kërkon nënës...

4 gjëra janë shumë të dashura për Allahun

Ka thene Umer bin Abdulaziz (Allahu e meshirofte): Kater gjera jane shume te dashura per Allahun: Kenaqesia ne varferi Falja kur ke mundesi te hakmerresh Maturia ne zemerim Butesia...

10 rastet kur duhet të marrësh gusul

Rastet në të cilat pëlqehet larja (gusli): 1. Larja në ditën e Xhumasë. 2. Larja në ditën e Arafatit. 3. Larja në ditën e Fitër Bajramit. 4. Larja...

Të fundit