24.7 C
Pristina
E premte, 6 Gusht, 2021
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Islam

Edukata gati i ka përfshirë dy të tretat e fesë

Imam Abdullah ibën El-Mubarek (Allahu e mëshiroftë) thotë: “Edukata gati i ka përfshirë dy të tretat e fesë.” (Sifetus-Safue i ibën Xheuziut, 4/145). Shejh AbduRrezzak El-Bedr...

3 cilësitë e injorantit

Dijetari i brezave të para të islamit, Muhamed ibn Mansur et-Tusi -Allahu e mëshiroftë- thonte : « Injoranti (i padituri) dallohet me këto cilësi : 1-...

Si të mikpret Allahu në Xhenet?

Ka thene profeti Muhamed alejhi selam: ” Atij qe shkon ne xhami ne mengjes apo ne mbremje, Allahu i pergatit mikpritje ne Xhenet sa here qe...

10 rregulla si të mësosh Kuranin përmendësh

Rregullat shtese mbi mesimin e Kur’anit: 1.Ta kesh planprogramin e qarte. 2.Te perqendrohesh ne pjesen qe e meson. 3.Mbaje nje mus’haf te vogel ne xhepin tend. 4.Ndegjoje me...

Si të bëjmë dua dhe të na pranohet?

Ka thene Abdullah ibn Mes’udi: “Nese ndonjeri nga ju deshiron te kerkoje (dicka nga Allahu) le ta filloje me lavderimin e Allahut ashtu sic...

Tri gjëra janë më krenare se të gjitha të tjerat

Imam Shafiu ,Allahu e mëshiroftë ,ka thënë: “Tri gjëra janë më krenare se të gjitha të tjerat; Bujaria në varfëri, devotshmëria në vetmi, dhe ta thuash të vërtetën...

Puna që të afron më shume tek Zoti

Ibn Abasi përcjell duke thënë: “Nuk njoh vepër më të afërt tek Allahu se mirësjellja ndaj prindërve.” Ndërsa Ebu Musa Eshariu përcjell, se Ibn Omeri...

13 Vepra që ta fillosh ditën dhe që të sjellin lumturi

1- Kur fillon ditën tënde me namaz dhe lutje. 2- Kur fillon ditën tënde me buzëqeshje të sinqertë. 3- Kur u jep selam gjithë atyre që...

8 Duatë qe bente profeti Muhamed para se te hante buke

1-Elhamdu lil-lahi hamden kethiran tajjiben mubaraken fihi, gajra mekfijjin ue la mustegnijen anhu Rab-buna. “Lavdia dhe mirënjohja i takojnë Allahut! Atë e lavdërojmë shumë, pa...

Çelësat e suksesit të kësaj bote

Allahu për çdo kërkesë ka bërë çelës që ta hapë atë: – e ka bërë pastërtinë çelësin e namazit, siç ka thënë i Dërguari i...

Të fundit