3.6 C
Pristina
Sunday, November 27, 2022
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Hadithi islam

Uji i detit është i pastërt (hadithi në lidhje me marrjen e abdesit)

Transmetohet nga Ebu Hurejra – radijAllahu anhu – se ka thënë: I Dërguari i Allahut sal-lAllahu alejhi ue sel-lem ka thënë në lidhje me...

Pejgamberi dhe foleja e milingonave

Nga Ebu Hurejra, Allahu qoftë i kënaqur me të, përcillet se i Dërguari i Allahut, Muhammedi, paqja dhe lavdërimi i Allahut qofshin mbi të,...

Sipas veprës edhe shpërblimi (rreth agjerimit)

Agjërimi është cilësi dhe adet i zotërinjve, kurse adetet e zotërinjve janë zotërinjtë e adeteve. A nuk dëgjoni fjalën e All-llahut : “Agjërimi është për Mua...

Ne jemi vëllezërit e Pejgamberit, sal-lallahu alejhi ve sel-lem

Një hadith shumë emocionues për ne myslimanët e vitit 1434, të cilët jetojmë në dynja 1400 vite pas Pejgamberit, sal-lallahu alejhi ve sel-lem, e...

Pak do të qeshnit e shumë do të qanit!

Transmetohet nga Enesi r.a., i cili ka thënë: I Dërguari i Allahut s.a.v.s. na e mbajti një ligjërim, s’kam dëgjuar asnjëherë ligjërim të ngjashëm...

Shikimi në gjërat e ndaluara

Shkencëtarët kanë vërtetuar se shikimi në vazhdimësi në femra zgjon instinktin e njeriut si dhe vë në lëvizje hormonet e veçanta për seksin, gjë...

Pse “mos fryej në enë”

Pejgamberi salallahu alejhi ve selem ka thënë: ”Mos merrni frymë në enë dhe mos fryeni në të.” (Transmeton Ebu Davudi) Shumë njerëz habiten kur...

Floktarja e bijës së faraonit

Ibn Abasi (Allahu qoftë i kënaqur me të) ka përcjellë se i Dërguari i Allahut, paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të, ka thënë:...

Përse e ndaloi i Dërguari i Allahut edukimin e qenve në shtëpi

Çdo ditë shkenca zbulon atë që mbështet vërtetësinë e Profetit të mëshirës, paqja e Zotit qoftë mbi të. Në këtë shkrim kemi një zbulim...

Përse Zoti i Plotfuqishëm zgjodhi sorrën që ta mësojë Kabilin se si ta varrosë vëllanë e tij

Ka ardhur përmendja e sorrës në Kuran në kaptinën El-Maideh, ku Allahu xh,sh thotë:’’Lexoju (Muhammed) atyre (jehudive e të tjerëve) ngjarjen e vërtetë të...

Të fundit