5.3 C
Pristina
Saturday, December 3, 2022
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Familja

Shumë të kualifikuara, por me dëshirë zgjedhin të jenë shtëpiake dhe edukuese të fëmijëve

Doktor, inxhinier, infermiere – mami e certifikuar, shkrimtar dhe kritik letrar. Këto profesione shumë të respektuara janë kulmi i viteve të studimit intensiv, trajnimit...

PRO FAMILJES, KUNDËR PERVERSITETIT!

Familja është i vetmi institucion që ofron dashuri dhe mëshirë mes anëtarëve të saj, duke realizuar kështu ndërtimin e një shoqërie të fortë dhe...

 Mos u bëj kukull në duart e keqbërësve

(Këshillë e Shejh Abdu Rrahman Es-Sudejsit)Thirrje prej Mesxhidul – Haramit (Mekës) drejtuar të gjitha femrave muslimane të botës.Motra ime muslimane, ti kurrë nuk...

Kush e dëshiron heqjen e shamisë?

 "...Ata që jepen pas epsheve dëshirojnë që të largoheni krejtësisht nga udha e drejtë” (Kur'an, 4: 27) Falënderimi i takon Allahut të Madhëruar, i Cili...

Metodat e sekularistëve në evropianizimin e femrës muslimane

Allahu në librin e tij famëlartë na ka udhëzuar në vëzhgimin e kriminelëve, dhe në shikimin e rrugëve të tyre, të cilët përpiqen...

Gruaja nënë, moderniteti dhe edukimi i fëmijëve – Justinian Topulli

Hoxhë: Justinian Topulli Gruaja, kjo qenie të cilën Zoti e ka krijuar për të qenë mbi të gjitha nënë. Në të gjitha krijesat e gjalla...

Si të ruhet familja muslimane sot?!

Familjet muslimane sot gjenden në udhëkryq. Modeli perëndimor nuk është model i përshtatshëm për jetën familjare. Stili perëndimor i jetës familjare ka përfunduar...

PLAN PËR PRINDËR MË TË MIRË (Lexojeni çdo mëngjes!!)

PLAN PËR PRINDËR MË TË MIRË (Lexojeni çdo mëngjes!!) Unë ро rrit një fëmijë që do të bëhet i mirë nga të gjitha drejtimet, i...

Mënyra psikologjike për njohohjen e fëmiut

Psikologët kanë shpikur mënyra të cilat i ndihmojnë prindërve të zbulojnë çka fëmija e tyre fsheh dhe mban sekret, në mënyrë spontane indirekte, dhe...

A mundet të ndikojë mësyshi që të ndodh tradhëtia bashkëshortore?

Pyetja: A mundet të ndikojë mësyshi tek një çift i martuar dhe të bëhet shkak që njëri nga partnerët të tradhtojë? *** Përgjigjja: Mësyshi mund të ndikojë që...

Të fundit