-0.9 C
Pristina
Friday, January 27, 2023
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Fakte

Figurat e shquara muslimane dhe përvjetori i Shtetit Shqiptar

Hoxhallarët shqiptarë kanë dhënë një kontribut të vyer që nga momenti i ngritjes së flamurit të pavarësisë në Vlorë dhe në shumë qytete të...

Muzeu i turpit francez! – Kjo është Franca e revolucionit dhe drejtësisë.

Muzeu i turpit francez!• Kur Franca pushtoi Çadin mblodhi dhunshëm 400 dijetarë myslimanë dhe ua preu kokën me hanxharë, në vitin 1917. • Kur...

NDIKIMI I RËNIES SË PERANDORISË OSMANE PËR MUSLIMANËT SHQIPTARË NË BALLKAN – Doc.Dr.Hfz. Hajredin HOXHA

Historia dhe çështja e muslimanëve shqiptarë është e lidhur ngushtë me fatin e Perandorisë Osmane. Është vërtetuar historikisht se shumë shqiptarë kanë qenë në...

Pyetje: Cili ishte qëndrimi i Sulltan Abdulhamidit për Palestinën?

Përgjigje: Sulltan AbdulHamidi u përballë me shumë presione ndërkombëtare nga ana e hebrenjëve dhe masonëve, të cilët kërkonin që ai të i lejonte hebrenjtë...

“Qytetërimi islam është një nga qytetërimet më të forta në tokë – Dëshmia e studiuesit kinez “Li Guan Fubin” për qytetërimin islam.

“Qytetërimi islam është një nga qytetërimet më të forta në tokë dhe është i aftë të kapërcejë çdo pengesë me të cilën përballet, sepse...

Gropa më e madhe e hapur ndonjëherë në tokë

Gropa më e madhe e hapur ndonjëherë nga njeriu është gropa: "Kola", në ish bashkimin sovjetik. Thellësia e saj arrinte në 12.2 km. Shkaku...

FORMAT E SEKULARIZMIT

Sekularizmi ka dy forma, secila është më e keqe se tjetra: 1) Sekularizmi ateist, që mohon fenë tërësisht, mohon ekzistencën...

Rëndësia e Betejës së Malazgirt-it për historinë turkofone dhe myslimane

Rëndësia e Betejës së Malazgirt-it për historinë turkofone dhe myslimaneNë betejën vendimtare të shekullit të 11-të, dy fuqi të ndryshme, Bizantinët të udhëhequr nga...

Thirrja e të gjithë profetëve është një dhe feja e tyre është Islami

Allahu i Lartësuar na tregon në Kur'an se të gjithë profetët qartë  kanë shqiptuar se janë muslimanë të fesë Islame.Allahu i Lartësuar thotë...

“Muhamedi i vogël”- tregim i vërtetë nga historia e inkuizicionit në Andaluzi

Me 2 janar 1492 ka rënë Granada, qyteti i fundit i kalifatit islam në Andaluzi. … Pastaj vazhduan torturat e tmershme të inkuzicionit për eleminimin...

Të fundit