2.7 C
Pristina
Saturday, December 9, 2023
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Fakte

E vërteta e Luftës Civile në Shqipëri

Historiani Hamit Kaba është i kthjellët dhe i qetë në atë që artikulon. Shprehet me ftohtësi për rolin e Shqipërisë, por edhe përgjigjet për...

Ardhmëria i takon Islamit

All-llahu xhel-le shanuhu thotë:"Ai është që e dërgoi të dërguarin e vet me udhëzim të qartë e fe të vërtetë për ta bërë mbizotërues...

AGJERIMI I MIRË PËR SHËNDETIN!

Agjërimi konsiderohet me shumë dobi si për nga ana shpirtërore ashtu edhe ajo shëndetësore. Dr. Alexis Carrel, i cili në vitin 1940 ka qenë...

Çifutët në Kuran

Falënderimet dhe lavdërimet janë vetëm për Allahun. Paqja, mëshira dhe bekimet janë për Muhamedin, për familjen e tij dhe për shokët e tij deri...

Nuset ruse, dhe marrdhëniet Rusi & Siri

Si trashëgimi e aleancës nga periudha e Luftës së Ftohtë, që filloi në vitet e 60-ta, rreth 20 mijë femra ruse janë të martuara...

Ligjet e Allahut mbi krijesat e Tij

Siç ka përcaktuar ligjet në gjithësi të cilën e krijoi, Allahu, xhelle shanuhu, gjithashtu ka vendosur ligjet dhe ka caktuar dispozita të cila nuk...

Ushqime pa inxhinieri gjenetike – Iluzion?

Komisioni Evropian kërkon ta zbusë rregullin e tolerancës zero për ushqimet e ndryshuara gjenetikisht.Kur murgu i urdhërit të Augustinëve Gregor Johann Mendel kryqëzoi 150...

Kritika e librit: Jusuf Buxhovi falsifikon historinë e Kosovës

Nga ALBERT RAMAJ, NURI BEXHETI, XHEMAL AHMETI* Para do kohësh u botua në Prishtinë libri trevëllimësh me titullin “Kosova - Antika, Mesjeta, Perandoria Osmane,...

Beretat e kuqe (Crvene Beretke)

Beretat e kuqe, emri i plotë i njësitit ishte “Jedinica za Specijalne Operacije” (JSO, Njësia për Operacione Speciale) ose “Crvene Beretke” (Beretat e Kuqe),...

Lidhja midis Çifutëve dhe Shiave

Falënderimi i takon vetëm Allahut dhe selami dhe salati qofshin mbi atë, pas të cilit nuk ka profet tjetër. E më pas: Këto janë...

Të fundit