24.7 C
Pristina
Monday, June 27, 2022
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Arkiva historike

Aktivitetet kriminale të shtyra nga shërbimet sekrete armiqësore në Kosovë

Për momentin veprimtaria agjenturore e Serbisë në drejtim të Kosovës bëhet përmes dy agjencive të cilat janë riorganizuar pas vitit 2002. E para është...

Zhvillimet e vitit 2012 në Rusi

Vladimir Putin përballoi protesta të pashembullta në rrugë këtë vit, fitoi zgjedhjet presidenciale dhe u kthye në Kremlin në muajin maj. Korrespondenti i Zërit...

Kosova në 2012-n

Viti 2012 do shënohet në kalendarin e shtetit të Kosovës si vit i përmbylljes së mbikëqyrjes ndërkombëtare. Shteti më i ri evropian mori 12...

Roli i klerit musliman ne mbrojtje të çështjes kombëtare.

"Na shqiptarët, prej çdo feje qofshim, jemi të tanë vllazën gjaku dhe vllazën (vatani) atdheu. Do të shkojmë mbarë e mirë shoq me shoq...

100-VJETORI I LUFTËRAVE BALLKANIKE

Luftërat Ballkanike dhe pasojat e tyre në historinë e Ballkanit. Mirë se erdhët në programin me temë “Paqja dhe Siguria “. Për shkak se...

100 VJET NGA LUFTËRAT E BALLKANIT

Në Stamboll të Turqisë u zhvillua Simpoziumi Ndërkombëtar i Luftërave të Ballkanit. Luftërat e Ballkanit që kanë ndikuar në formimin e strukturës etnike, fetare...

Trashëgimia e Gaddafit

Katër dekada me radhë sundoi Muammar al-Gaddafi mbi jetën publike në Libi. Një vit pas vrajses së tij vendi ndodhet para sfidave të mëdha...

Arkivi i Kennedyt: Fjalimi që do ta niste Luftën e Tretë Botërore

Mund të ishte fillimi i një lufte, nga ato që bota s’i kishte parë kurrë. Filmat dhe librat e historisë kanë dokumentuar vijën që...

Lëvizjet për pavarësi në Evropë

Disa rajone në Evropë synojnë pavarësinë. Skocezët, baskët, katalanët duan një shtet të tyre, në Belgjikë grinden flamandët me valonët. Një prirje e kundërt...

ARDHJA E OSMANËVE DHE FUNDI I SLLAVIZIMIT

Pikënisja e çfarëdo studimi të historisë së shtetit osman dhe të sundimit osman në truallin shqiptar dhe atë evropian, duhet të jetë çështja e...

Të fundit