2.7 C
Pristina
Saturday, December 9, 2023
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Shëndetësi

Një vaksinë e re në horizont…kundër kancerit

Ç’thuhet nga Moderna dhe Merck, pas suksesit me COVID-in? Laboratorët amerikanë Moderna dhe Merck kanë shpallur rezultatet e para pozitive për vaksinën e tyre kundër...

Infeksionet bakteriale, shkaku i dytë i vdekjeve në botë

Cilat janë pesë bakteriet më kërcënuese në jetën tonë? Infeksionet bakteriale janë shkaku i dytë kryesor i vdekjeve në botë pas sëmundjeve të zemrës, sipas...

OBSH: Kriza tjetër e shëndetit nga Corona

Pasojat shpirtërore dhe mentale të pandemisë Pandemia e COVID-19 ka krijuar një krizë globale të shëndetit mendor, duke nxitur stresin dhe duke dëmtuar shëndetin mendor...

A e dini se punimet për prodhimin e vaksinës në Turqi kanë filluar në kohën e Perandorisë Osmane?

  Në vitin 1721 Leidi Mantagiu, bashkëshortja e ambasadorit të Anglisë në Perandorinë Osmane, në një letër dërguar në vendin e saj bënte të ditur...

Xhemati i xhamisë Mati1 të prirë nga imami i xhamisë hoxhë Fadil Musliu dhuruan gjak vullnetarisht

Prishtinë:19.08.2022Sot pas namazit të xhumasë, xhemati i xhamisë Mati1 të prirë nga imami i xhamisë hoxhë Fadil Musliu dhuruan gjak vullnetarisht.Ekipi i Qendres së...

Vetëdijesimi mbi parandalimin e kancerit të mushkërive – Dr. Visar Xhaferi

Kanceri i mushkërive është shkaktari numër një i vdekjeve nga gjithë kanceret ekzistuese në pothuajse gjithë shtetet e botës. Duhanpirësit kanë riskun më të lartë...

Disa njohuri të domosdoshme që duhet t’i dijmë për tështimen

Çfarë duhet të dini për tështimën(edukata islame)1-Kur të tështijë të mbulojë hundën me duart e tij në mënyrë që lënda që del të mos...

Teshtitja që e ktheu profesorin në musliman

Në një Universitet të Amerikës, në një sallë ku kishte shumë student por në mesin e tyre edhe një Mysliman, ishte duke ligjeruar një...

Hulumtim, një qese çaji përmban pothuajse 13 mijë grimca mikroplastike

Mikroplastikat janë grimca të vogla plastike të formuara nga dekompozimi në dete dhe sedimente detare dhe janë ndotës mjedisor. Ato ndryshojnë nga një mikrometër...

Nga frenimi i konsumit, tek kujdesi për të tjerët, Ramazani ka mësime për të gjithë ne

Për muslimanët dhe jomuslimanët njësoj, parimet thelbësore të muajit të shenjtë mund të na ndihmojnë të arrijmë ndryshime shoqërore dhe personale. Ramazani ka arritur dhe...

Të fundit