1.9 C
Pristina
Tuesday, March 28, 2023
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Blog

Si po i ndryshohet emri gjërave, në emër…

Alkolit i vunë emrin " pije shpirti" megjithëse është nëna e të gjitha të këqijave, imoralitetin e quajtën "bashkëjetesë" megjithëse është shkatërrim i bërthamës...

Pandemia zgjoi botën për rëndësinë e kontakteve njerëzore

Pandemia e bëri botën të kuptojë rëndësinë e kontaktit njerëzor, shkruan The Economist Larry-n nuk e ka përqafuar njeri që prej 11 muajsh. Llogaritari 62-vjeçar...

Matja më e saktë e përqindjeve të përkatësisë fetare qysh nga 1938-ta në Shqipëri

Nga Eduard Zaloshnja Në vitin 1938, u bë regjistrimi i popullsisë në Shqipëri, ku ndër të tjera u pyet edhe për përkatësinë fetare të secilit...

Ka vetëm një votë të moralshme të shtresës gri

FITIM ZEKTHI Gjithnjë në prag zgjedhjesh, kudo që të jenë, thuhet se ato janë zgjedhjet më të rëndësishme të dekadës apo se janë zgjedhje me...

Sjellja politike e turmave

ARTAN FUGA Propaganda e bind individin në turmë që ky i fundit të veprojë dhe sillet edhe kundër interesave të tij. E hipnotizon, pra, individin...

S’duhet mirëmbajtur vetëm trupi, por edhe truri!

Nga Kim Mehmeti  Çdo gjeneratë e jeton kohën e vet! Ne u rritëm në kohë kur nuk kishim kushte që t’i kushtonim rëndësi pamjes fizike...

Shpikja e makinës së shkrimit dhe bota Islame

Kjo makineri që shihni në foto (shtypshkranja) është ajo që ka ndryshuar rrjedhën e historisë. Shpikja i dedikohet shkencëtarit Gjerman Johannes Gutenberg, paçka se...

Skizofrenia për ta kthyer publikun në tribu

NGA AGIM BAÇI Përshkrimi i gjithë jetës shoqërore si e varur nga politika dhe më pas i vetë politikës së varur nga propaganda, është ndoshta...

Historia nuk duhet të harrohet

16 nëntori i 1990 ishte një ditë gëzimi dhe hidhërimi njëkohësisht. Gëzim për atë që u rikthye dhe hidhërim për atë që humbëm. Si sot...

Pasi doktor Ismail Lutolli ra në sexhde, foshnja filloi të rikthehet në jetë!

Nga: Dr. Ismail Lutolli – specialist Pediatër Subspecialist Dietolog-Nutricionist Subspecialist Hematolog ; Onkolog Për mua ajo ditë e shtunë, ishte një ditë e zakonshme në punë. Kisha...

Të fundit