27.6 C
Pristina
E enjte, 5 Gusht, 2021
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Blog

Shpikja e makinës së shkrimit dhe bota Islame

Kjo makineri që shihni në foto (shtypshkranja) është ajo që ka ndryshuar rrjedhën e historisë. Shpikja i dedikohet shkencëtarit Gjerman Johannes Gutenberg, paçka se...

Skizofrenia për ta kthyer publikun në tribu

NGA AGIM BAÇI Përshkrimi i gjithë jetës shoqërore si e varur nga politika dhe më pas i vetë politikës së varur nga propaganda, është ndoshta...

Historia nuk duhet të harrohet

16 nëntori i 1990 ishte një ditë gëzimi dhe hidhërimi njëkohësisht. Gëzim për atë që u rikthye dhe hidhërim për atë që humbëm. Si sot...

Pasi doktor Ismail Lutolli ra në sexhde, foshnja filloi të rikthehet në jetë!

Nga: Dr. Ismail Lutolli – specialist Pediatër Subspecialist Dietolog-Nutricionist Subspecialist Hematolog ; Onkolog Për mua ajo ditë e shtunë, ishte një ditë e zakonshme në punë. Kisha...

Letër e hapur presidentit Macron

Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisul-ulema (1993 – 2012) La fin de la liberté, de l’égalité, de la fraternité? Le début de l’esclavage, de la discrimination, du...

Franca dhe afera e saj e dashurisë me kokë-prerjen

Joseph Massad* Fernand Meyssonnier ishte ekzekutuesi i fundit zyrtat i ngarkuar me ekzekutimin e algjerianëve me gijotinë. Shërbeu në këtë detyrë nga viti 1947 deri në 1958,...

Përse habitet perëndimi nga ndjeshmëria e muslimanëve?

Nëse do të shohësh me kujdes atë që ndodh në perëndim, vë re se shoqëria është tejet indiferente ndaj fesë dhe kjo për shumë...

Pse Islamofobia kaq e madhe në Francë, çfarë po synon Makron?

Kjo është një jë analizë nga ajo sa kam mund t’i kuptoj zhvillimet e fundit me Francën dhe Makronin. Para disa viteve u konvertua një...

Hija digjitale e pandemisë

Qeveritë në gjithë botën kanë shfrytëzuar pandeminë e koronavirusit, si arsye për të zgjeruar vëzhgimin online si dhe mbledhjen e informacioneve, më pas censurimin...

Minberi, nder dhe përgjegjësi

I dashur imam, Se dita e xhuma ka vlerë të veçantë, është e gjithënjohur. Por, edhe se në këtë ditë, unë, ti dhe kolegët kemi...

Të fundit