1.1 C
Pristina
Wednesday, March 29, 2023
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Analiza

Psikologjia e urrejtjes

Nëse ka njeri në këtë botë që nuk urren, me shpirt nuk do ta besoja, por diku ai mund të ekzistojë! Ashtu siç ekzistojnë...

A e rrezikon kursimi demokracinë?

Kur barnat e vdesin pacientin, ato nuk kanë vlerë. Programet radikale të kursimit për Eurozonën kundërshtohen nga njerëzit në vendet e prekura, edhe nga...

Mbrëmja famëkeqe e Maturës dhe maturantët

O maturantë të mjerë! A shihni ju, o maturantë! Apo në sytë tuaj gjenden perdet e shejtanit...?O maturantë, ju a dëgjoni apo në veshët...

KRIMI NUK KA PËRKATËSI

Dr. Shefqet KRASNIQI Ky shkrim është me shkas. Është një reagim ndaj tentativave për të përshkruar me vrazhdësi çdo gjë që është islame, që...

Të vrasësh frikën… hapi i parë drejt ndryshimit

Shpesh herë në biseda me besimtarë të ndryshëm, për gjendjen e trembur të disa hoxhallarëve apo edhe të krerëve të institucionit tonë, që i...

Në kërkim të shkakut dhe ilaçit për përçarjen tonë

Ndër parimet e pranuara gjerësisht mes njerëzve, është edhe parimi që thotë se fenomenet janë të lidhura me rregullin universal të shkak-pasojës. Ky parim...

PRINDËRIT NDËRMJET RESPEKTIT DHE ARROGANCËS

Dr. Shefqet Krasniqi  Një konflikt i para pak ditëve në Kosovë, epilog tragjik i të cilit ishte vrasja e dy vetave, baba dhe vëlla...

Legjitimiteti i replikës

Është bërë tashmë normale që opinioni publik të manipulohet me antiislamizëm nga islamofob të thekur, por edhe nga mosnjohës të kësaj feje që padashur...

SIRIA, PROBLEM QË DO NJË ANGAZHIM MË TË MADH PËR ZGJIDHJEN E TIJ

Dr. Shefqet Krasniqi Kaloi një vit që kur filloi revolucioni në Siri, revolucion që me gjithë koston e lartë -u derdh shumë gjak, u...

Stereotipa mbi besimet fetare në albanologji

Cilado shkencë apo grumbull sistematik shkencash humane, shoqërore apo edhe natyrore e teknike, sado që pretendon të tregojë të vërteta universale dhe të përjetshme,...

Të fundit