-0.6 C
Pristina
Tuesday, January 31, 2023
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Analiza

IDENTITETI INEKZISTENT ‘VEHABIZMI’ DHE POLITIKAT HEGJEMONISTE

Java që kaloi ishte mjaft e rëndë dhe e ithtë për shqiptarët e Ballkanit, zaten ne si popull jemi mësuar me javë e me...

Identiteti i muslimanëve dhe arsimimi i tyre

Jetojmë në një epokë ku çështja e ruajtjes së identitetit etnik, kulturor dhe fetar për mjaft popuj është vënë në pikëpyetje. Epoka e sotme...

Pse jemi kundra “martesave gay”

Të gjithë ne, shqiptarë besimtarë dhe jobesimtarë, muslimanë e të krishterë, pritëm me habi, sesi në këto ditë të nxehta vere, Kryeministri i vendit...

Mësime nga historia

Në kohën e sotme pjesa më e madhe e muslimanëve shumë pas ose aspak i kushtojnë rëndësi historisë. Të paktë janë ata që kanë...

Varrezat dhe Shëngjergji

Bota është stërmbushur me besime dhe ideologji të ndryshme. Fe të shumta kanë zënë vend në jetën njerëzore dhe si pasojë e gjithë kësaj...

Je vonuar Jankullovska ! – Gentian Jetishi

Maqedonia është shtet artificial dhe i paqëndrueshëm. Rrjedhojat e kësaj krijese adoleshente kanë dëshmuar se ky mashtrim optik madje edhe për vetë ata sllav...

Psikologjia e urrejtjes

Nëse ka njeri në këtë botë që nuk urren, me shpirt nuk do ta besoja, por diku ai mund të ekzistojë! Ashtu siç ekzistojnë...

A e rrezikon kursimi demokracinë?

Kur barnat e vdesin pacientin, ato nuk kanë vlerë. Programet radikale të kursimit për Eurozonën kundërshtohen nga njerëzit në vendet e prekura, edhe nga...

Mbrëmja famëkeqe e Maturës dhe maturantët

O maturantë të mjerë! A shihni ju, o maturantë! Apo në sytë tuaj gjenden perdet e shejtanit...?O maturantë, ju a dëgjoni apo në veshët...

KRIMI NUK KA PËRKATËSI

Dr. Shefqet KRASNIQI Ky shkrim është me shkas. Është një reagim ndaj tentativave për të përshkruar me vrazhdësi çdo gjë që është islame, që...

Të fundit