0.9 C
Pristina
Friday, December 8, 2023
- Advertisement -spot_img

RUBRIKA

Opinone

Brenda grupit islamist më të madh në botë

Hazem Kandil Kjo ese është përshtatur nga“Brenda Vëllazërisë” e Hazem Kandil, e sapodalë nga Polity Press. Një reputacion i ndërtuar në më shumë se tetë dekada...

Si Musliman më ka ardhur “në majë të hundës” me hipokrizinë e fondamentalistëve të Lirisë së Shprehjes

Mehdi HasanTë dashur ekspertë liberalë, As unë e as ju nuk e kemi pelqyer Xhorxh W. Bushin. Kujtoni deklaratën e tij foshnjore pas 11...

Po, terroristët e krishterë ekzistojnë

Dean Obeidallah “Janë dhe nëntë të krishterë. Do t’i kapim. Do t’i vrasim. Kur të mbarojmë këtu, do të shkojmë në fshatin tjetër...

Kompleksi i fajit dhe kolektivizimi i tij nga Çarlie Hebdo

  Roald A. HYSA   Ngjarjet e fundit në Francë nuk lanë njeri pa prekur në Evropë, madje edhe neve që aspirojmë të hyjmë...

Të gjitha falë, mas-debilizimin kurrë!

Ali PAJAZITI Koha ecën, bashkë me të ndryshojmë edhe ne dhe realiteti ynë shumëpërmasor. Sot politika, kjo paradigmë filozofiko-jetike, me impaktin e vet po...

Kriminelët dhe tradhtarët po keqpërdorin lavdinë e 2001-shit

Xhezair Shaqiri - HOXHA Askush prej tyre nuk e din se ku dhe si është organizuar lufta. Këta munden vetëm të na tregojnë se...

FEJA ISLAME, A është përhapur me forcë?

Senad Maku   Për Islamin dhe çështjet e përhapjes së tij është folur vetëm në kontekstin negative. Një zhurmë e padëgjuar bëhet sot në...

Fetah Efendiu, shembulli i një atdhetari

Qerim LITA Me përfundimin e Luftës së Dytë Botërore dhe vendosjes së brigadave komuniste jugosllave e shqiptare në mbarë viset shqiptare, padyshim se përbën ndër...

Koment – Vallë cili Perëndim, cila Evropë?!

Njerëzit e kuptojnë botën nëpërmjet nocioneve e koncepteve. Komentet rezultojnë pozitive, ose negative në bazë të vlerave, që u jepen nocioneve. Përfundimet, që dalin...

Reagim ndaj gazetës proqeveritare (Dnevnik)

Reagim (Dnevnik) Skandalizimi i kotë i pseudogazetarit Gjorgjevski Branko Gjorgjevski, i angazhuar në gazetën “Dnevnik” si duket i ka dhënë detyrë vetes që gjithnjë...

Të fundit