Zyrtarizohet gjuha shqipe në Maqedoni!

0
68

Më në fund gjuha shqipe bëhet gjuhë zyrtare në Maqedoni. Gjithçka është vendosur në seancën që është duke e mbajtur sot nga qeveria e Maqedonisë.

Në këtë seancë është miratuar propozim ligjin për përdorimin e gjuhëve dhe i njëjti do të dërgohet në Kuvend për procedurë të mëtejme.

Megjithatë Ligji sipas gjitha gjasave do të shkojë edhe në Komisionin e Venecias edhe pse partnerët e koalicionit qeveritar janë ta ndarë, nëse Ligji si tërësi do të shkojë në Komision, apo vetëm pjesë të saj.

Seanca ende vazhdon dhe nuk ka detaje konkrete rreth Ligjit në fjalë. Veç kësaj në këtë seancë pritet të miratohen edhe disa ndryshime.