Zëdhënësi i departamentin të shtetit tregon se Gruevski nuk është takuar me Nuland

0
52

Në pres konferencën e djeshme me gazetarë në Departamentin amerikan të shtetit, zëdhënësit Xhon Kirbi i është shtruar pyetja në lidhje me vizitën e kryeministrit Gruevski në SHBA dhe a ka pasur ai takim me ndihmës sekretaren amerikane për europë dhe euroazi Viktorija Nuland

Në pyetjen se krahas takimit me nënpresidentin Biden ai sot pritet që të takohet edhe me ndihmës sekretaren Nuland, Kirbi është përgjigjur:

‘’Aq sa e di, qeveria e RM-së ka kërkuar takim të kryeministrit me nënpresidentin Biden më së shumti për të biseduar në lidhje me realizimin e marveshjes së Përzhinos, cështje të sigurisë si dhe disa cështje të tjera në interes të përbashkët. Nuk kam ndonjë sqarim tjetër në lidhje me angazhimin e ndihmës sekretares Nuland por nëse do kem do ju tregoj’’

Megjithatë në listën ditore të takimeve në Shtëpinë e bardhë Gruevski dhe Maqedonia nuk janë përmendur aspak.