VMRO nis procedurat për përjashtimin e deputetëve që votuan për ndryshimet kushtetuese

0
25

VMRO DPMNE konfirmoi se ndaj Sasho Mijalkovit, ish-anëtar i Komitetit Ekzekutiv të VMRO-DPMNE-së dhe ish shef i DSK-së, Nikolla Todorovit, ish-ministri i Shëndetësisë, mbrëmë është iniciuar procedura për pezullim nga anëtarësimi, njofton TetovaSot.

Për ata dhe anëtarë të tjerë që kanë shkelur statutin e partisë, fjalën e fundit duhet të japin komitetet komunale.

Konkretisht, për përjashtimin e Mijalkovit do të duhet të vendosë Komiteti Komunal në Qendër.

Propozimi për të përjashtuar Todorovin erdhi nga Komiteti Komunal Karposh, nga ku ai vjen.

Përjashtohen edhe Kostadin Bogdanov, kryetari i Komunës së Kavadarit, Mitko Jançev dhe “reformatori” Peter Bogojevski.